hirdetés

2020.11.20. 13:18

Kiterjesztett rehabilitációs szemléletű program zajlik Baranyában

Nonprofit szervezet segíti a bűnelkövetők társadalmi integrációját

Hirdetés

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Baranya Ifjúságáért Közhasznú Nonprofit Kft. a bűnismétlés megelőzését szolgáló, társadalmi felelősségvállaláson alapuló „kiterjesztett rehabilitációs szemléletű programot” valósít meg.

A közösségben végrehajtott büntetések során – különösen a pártfogó felügyelői tevékenységnél – központi elem az elkövetők társadalmi integrációs esélyeinek növelése, melynek alapja a sikeres munkaerő-piaci integráció. A munkaerő-piaci integráció azonban nem írható le pusztán a megfelelő, piacképes szakmai végzettség megszerzésének lehetőségével. A bűnelkövetők társadalmi és munkaerő-piaci integrációja esetén is kiterjesztett – lakhatásra, családi kapcsolatokra, mentális egészségére, szociális készségek fejlesztésére egyaránt fókuszáló – szemléletet kell alkalmazni. Ezt a komplex megközelítést alkalmazza az egzakt kutatási eredményekre alapozott, 2019. szeptemberében indult kiterjesztett rehabilitációs szemléletű program.

A Baranya Ifjúságáért Közhasznú Nonprofit Kft. a projekt megvalósítás során a bűnelkövetőkkel és azok családtagjaival kapcsolatba kerülő intézményi szereplőknek kínált újszerű, gyakorlatorientált képzési lehetőségeket. Kiemelt eleme volt az egy éves projektnek az elkövetők folyamatos mentorálása és képzése, ezzel is fejlesztve az alapkompetenciáikat, korrigálva a negatív mintákat tartalmazó viselkedésüket.

A projekt hosszú távú célja a célcsoport közreműködésével egy olyan gazdaságos fenntarthatóságra ügyelő társadalmi vállalkozás megalapozása, amely a bűnelkövetők foglalkoztatásával sikeresen elősegítheti azok társadalmi integrációját.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában