támogatott tartalom

2020.09.08. 13:47

Milyen dzseki jelenti a legjobb választást egy férfi számára?

A nyári kánikulában talán keveseknek jut eszébe, de bizony hamarosan itt az ősz, amikor már hűvösebbre fordul az időjárás. Egy férfi számára ilyenkor a különböző típusú dzsekik, kabátok a ruhatár alapdarabjaivá válnak, mindennapi viseletté lépnek elő. De milyen modellt válasszon az ember, ha tartani szeretné a lépést a divattal? Végigböngésztük a különböző típusokat!

Támogatott tartalom

Amikor egy férfi összeállítja reggel az aznapi ruháit, hűvösebb időben egészen biztos, hogy az egész szettet egy kabáttal koronázza majd meg. A dzsekik világában a színpaletta zavarba ejtően nagy, eközben számtalan fazonú és stílusú modell között is lehet válogatni. Nézzük ezeket az ábécé sorrendjében.

Bomber, bőr, elegáns, esőkabát, farmer

Egy bomber dzseki a sportos stílusú emberhez illik igazán, őszre tökéletes választás. Ezek már közel sem azok a narancssárga belsővel készült, fekete és sötétzöld ruhák, amelyekről a stílus ismertté vált, a kínálat ennél sokkal modernebb és változatosabb. A klasszikus bőr hosszabb távra jelent kiváló választást, a legszebb modellek éveken át kiállják az idő és a divat kihívásait. A külső körülményeknek leginkább ellenálló kabátok közé tartozik. Az elegáns modellek közül leginkább azok válasszanak, akik rendszeresen előfordulnak olyan helyeken, ahol „meg kell jelenni”, esőkabátra viszont életstílustól függetlenül minden embernek szüksége lehet, például nyáron, egy zápor alkalmával is. Ha nem akarunk megázni, egy esőkabát mindig lapuljon a bőröndben vagy az autóban. A farmerdzseki a lezser divat kedvelőinek jelent kiváló viseletet. A márkakínálat széles, de például a Bolf termékei között minden típusból találni választékot.

Parka, pehely, pilótakabát, sídzseki, softshell

A parka, vagy régebbi elnevezéssel az anorák általában a letisztult, szemnek kellemes színek miatt népszerű, ezekből őszi és téli változat is előfordul. Érdekesség, hogy elterjedése a divatvilágban az eszkimókhoz köthető. A pehelydzsekik a legnépszerűbb modellek közé tartoznak, egyszerre kényelmesek és kiválóan melegítenek. A pilótakabát nevétől eltérően nem csupán repülőgépekhez illik, hétköznapi divatelemként is hordható, a sídzseki és a snowboardos kabát viszont inkább a sportoláshoz való, ehhez illeszkedik a komfortos kialakításuk. A softshell egy ideje hatalmas divat, könnyű, a csapadéknak és a szélnek remekül ellenálló megoldás, amely tökéletes például egy túrázáshoz, nagy hidegben viszont akad ennél praktikusabb megoldás.

Sport, steppelt, széldzseki, tavaszi és téli kabát

A sportdzseki leginkább azoknak való, akiknek a kényelem az elsődleges, ezek a modellek teljes mozgásteret nyújtanak majd mindenkinek, aki megfelelő méretet választ. Nem véletlen a neve: sportoláshoz ezek között ajánlott választani. A legtöbb esetben élénk, egyszínű steppelt kabátok kifejezetten strapabíróak, nem kell a széltől is óvni őket, ez utóbbi állítás természetesen igaz a széldzsekikre is, amelyek minden ember ruhatárának alapdarabjai. Aki nem szeretne sem fázni, sem pedig feleslegesen izzadni, az pedig tavaszi és téli kabátot is beszerez a ruhatárába, hogy minden esetben tudjon alkalmazkodni az időjáráshoz. Egy jó tanács: ha kabátot vásárolsz, mindig úgy tervezz a mérettel, hogy beleszámolod az aláöltözést, a több réteg ruha vastagságát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában