támogatott tartalom

2019.01.07. 17:29

Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági portálján

2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel az azokat a dokumentumokat, amelyek a betegek ellátása során keletkeznek.

Támogatott tartalom

A Lakossági Portálon (eeszt.gov.hu) történt bejelentkezés után elérhetővé válnak egészségügyi adataink, így a rendszer használatával meg tudjuk tekinteni zárójelentéseinket, leleteinket, kiváltatlan

receptjeinket. Emellett nyomon tudjuk követni azt is, mikor, melyik orvos tekintette meg adatainkat.

A Lakossági Portálon természetesen azt is beállíthatjuk, hogy az egyes kezelőorvosok mely adatainkhoz férhetnek hozzá.

Értesítést kérhetünk arról, ha valamilyen dokumentumot – beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt – feltöltöttek velünk kapcsolatban az EESZT-be.

A TÉR a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adat és kibervédelemmel van ellátva. Fő feladata, hogy összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással – beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi

ellátást, valamint a gyógyszertárakat is –, illetve hatékonyabb gyógyítást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújtson a lakosság számára. (X)

 

– Az EESZT tervezése során gondot fordítottak arra, hogy kezelésével kapcsolatban maga a páciens is hozzáférhessen a lehető legtöbb információhoz, jobban

felügyelheti saját egészségügyi tudnivalóit – ismertette dr. Sudár Zsolt, a Tolna Megyei Balassa János Kórház III. számú belgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa. – Ennek eredményeként – hasonlóan a kezelőorvosokhoz – a beteg saját otthonában képessé válik naprakész ellátási adatainak megtekintésére, az ellátás során keletkezett anyagok letöltésére. Mindezt az eeszt.gov.hu lakossági portálon tudja megtenni, ahová a tajszámával történő azonosítás után tud belépni.

Itt meg tudja tekinteni korábbi kezeléseit, zárójelentéseit, leleteit, kiváltatlan receptjeit és fel nem használt beutalóit. Emellett nyomon tudja követni, mikor melyik kezelőorvosa tekintette meg adatait, illetve, hogy más kezelőorvos milyen dokumentumokat töltött fel az ellátás során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában