hirdetés

2017.11.23. 16:45

Energiahatékony fejlesztéseknek köszönhetően csökken az iskola rezsiköltsége (x)

A projekt keretében az épület homlokzata 16 cm, a lábazata pedig 12 cm vastag hőszigetelést kapott, s az épület külseje színében is megújult.

hirdetés

Siófok Város Önkormányzatának elsődleges célja az volt, hogy a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola felső tagozatának az 1950-es években épült, három szintes épületét energetikailag korszerűbbé tegye, ezáltal jelentős mértékben csökkentse az intézmény rezsiköltségeit. Emellett külön hangsúlyt fektettek arra is, hogy az épület modernizációját követendő példaként mutassák be a diákok, a tanárok, illetve a lakosság és más szervezetek számára, ezáltal is segítve az energiatudatos gondolkodás kialakítását.

A projekt keretében az épület homlokzata 16 cm, a lábazata pedig 12 cm vastag hőszigetelést kapott, valamint az épület külseje színében is megújult. A padlásfödémre 20 cm vastag hőszigetelés került. Az épület tetőszerkezetére 27 kilowatt teljesítményű napelem rendszert telepítettek, amely nagyban hozzájárul a környezetszennyező fosszilis energiahordozók csökkentéséhez, illetve az intézmény energiaszámláinak csökkentéséhez

Az iskola fűtési rendszere is megújult: a távfűtéssel ellátott épület elavult fűtési csöveit és radiátorait korszerű berendezésekre cserélték. A beruházásnak köszönhetően az épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer is kiépült, amely lehetővé teszi a csatlakoztatott gépészeti és napelemes rendszer távolról való vezérlését és a működés optimalizált programozását.

Az Izland, Liechtenstein és Norvégia által létrehozott EGT Alap csaknem 106 millió forinttal, a költségek 85%-ával támogatta a projekt megvalósulását.

További információ: www.norvegalap.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában