szponzorált tartalom

2020.09.15. 12:23

Szakértelemmel és jó csapattal újították fel a körcsarnokot az országban elsőként

fizetett tartalom

Köszönetet mondott a város a kivitelezőnek, a Benedek Generálkivitelező Kft-nek mert kiváló munkát végeztek a régi kaposvári sportcsarnok felújításánál. Szükség volt a munkájukra, mert az 1977 és 1983 között felépített, régi kaposvári sportcsarnok energetikai és biztonságtechnikai szempontból elavult, már nem felelt meg a sportbajnokságok kritériumainak.

– Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan sportlétesítmény kivitelezésében vettünk részt, amely az országban elsőként bizonyította, hogy a körcsarnokok átalakítása megfelelő csapattal és szakértelemmel lehetséges – mondta Benedek Sándor, a Benedek Generálkivitelező Kft. képviselője. Befejeződött az épület belsőépítészeti és energetikai felújítása. Modern öltözőket, új médiaállást és rendőrségi vezetési pontot építettek, konditermet és rehabilitációs részleget alakítottak ki. A lelátók elektronikusan vezéreltek, megújult a küzdőtér. A kaposvári Arénában és a régi körcsarnokban most már egy időben lehet edzéseket, sportfoglalkozásokat, rendezvényeket tartani.

A tervezést a Blue Plan Kft. végezte. Az alvállalkozók 80 százalékban kaposváriak voltak. A város a körcsarnokot 808 millió forintból, két ütemben újíttatta fel: a pénz egyharmadát az önkormányzat állta, kétharmadot pedig a Magyar Kosárlabda Szövetség közreműködésével a kaposvári cégek TAO-támogatásként adták össze. Az átadón Dér Tamás, kaposvári alpolgármester hangsúlyozta: a munka folytatódik, mert a légkezelés, az álmennyezet és a 37 éves világítás cseréje következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában