Hírdetés

2017.09.26. 07:58

Szerelem és félreértés

Vízkereszt, vagy bánom is én című darabbal indít a Csiky Gergely Színház.

(X)

Egy különleges helyszínbe, valahol az ég és a föld közötti térbe helyezi a darabot Zakariás Zalán rendező. A fiatalember már több sikeres előadást vitt színpadra Kaposváron. Azt mondja: Shakespearhez meg kell érni. A világirodalom egyik legnagyobb alakjának témái azonban mindig aktuálisak. A művész egy új megközelítésbe helyezi a művet. Célja, hogy minden korosztályt megszólí tson. – Konkrétan azt szeretném, hogy az előadás egy mai, aktuális közegben játszódjon. Ne legyen tőlünk elidegenítve és ne legyen távoli. Itt játszódjon közöttünk. Nagyon mai hangon szólaljon meg, érthető nyelven. Mindezt úgy kell csinálni, hogy közben minden korosztályhoz szóljon- mondja a rendező.

Shakespeare egyik legismertebb utolsó vígjátékában Vízkeresztben szinte minden jellegzetes shakespeare-i vígjáték elemet felfedezhetünk. Benne van a szerep és személycserék, a téves szerelmek és az ebből eredő tréfák. – Shakespearet úgy kell játszani, hogy folyamatosan aktualizálni kell. Akkor nyúlunk a szerző műveihez ha valami többlet tartalmat szeretnénk róla elmesélni. Nemcsak színpadra vinni a darabot. A többlet jelen esetben a rendkívül sokrétű érzelmi világ, amivel a Vízkereszt bír. A mai világunkban egyre inkább kizárjuk az érzelmeket a mindennapi életünkből. Én azt szeretném, ha meglátnák a darabban a nézők azt, hogy milyen gazdag, érzelmekkel teli a világunk – tette hozzá Zakariás Zalán. Az érzelmek kiteljesedését Nádasdy Ádám fordítása is segíti. Már a cím is figyelemfelkeltő: Vízkereszt, vagy bánom is én. – Ez a megfogalmazás sokkal találóbb mint az eredeti, többet sejtet az előadásból. Azaz mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Kérdéseket keresünk és vetünk fel az előadásban. A válaszokat pedig majd mindenki megadja, ahogy akarja, bánom is én-tette hozzá a rendező.

A „Vízkereszt” klasszikusan romantikus, de távolról sem könnyed darab. A szereplőknek a saját cselekedeteik a gátjaik. Ez a nyugtalanság végig átlengi a darabot. Az előadás főbb szerepeiben Mohácsi Norbert, Fándly Csaba, Mészáros Sára és Szvetnyik Kata látható. A különleges zenével, látvánnyal fűszerezett előadás remek szórakozást ígér.

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában