hirdetés

2017.11.06. 11:03

A Szilícium-völgy magyar titka (x)

Az innováció minden vállalat számára kihívást jelent. Egy forradalmian új termék vagy fejlesztés szinte megfoghatatlan azoknak, akik egyedül vágnak neki.

Employee Interacting with Pulse Center

Nem meglepő, hogy a fejlődés felgyorsításáért még a legnagyobb cégek is együttműködnek szakértő partnerekkel. A Google egy tervező és mérnöki céggel együtt fejlesztette ki, és a világon elsőként dobta piacra a Google Chromecast™-ot, amely lehetővé teszi a mobiltelefon-felhasználók számára a televízióra történő adatátvitelt. A Nike egy vezető iparvállalattal közösen alkotta meg a testre szabott tömeggyártást, hogy szélesebb kínálatot és gyorsabb szolgáltatást tudjon biztosítani vásárlóinak. Vagy említhetnénk a Lenovot, amely rövidebb kiszállítási időt és nagyobb rugalmasságot kívánt nyújtani európai vevői számára, ezért egy, a logisztikai területen kiemelkedő tapasztalattal rendelkező partnert választott.

Most már elárulhatjuk, az említett vállalatok mind úgy döntöttek, hogy a Flex cégcsoporttal dolgoznak együtt.

A Flex (korábban Flextronics) tavalyi árbevétele globális szinten elérte a 24 milliárd dollárt, 12 iparágban évente mintegy 12 500 új terméket juttat piacra vevői felkérésére.

Magyarországon immár negyed évszázada van jelen, és ez idő alatt a 8. legnagyobb exportőrré vált.

Ma már közel 10.000 munkavállalóval, hat városban a Sketch-to-Scale™ szolgáltatások teljes palettáját kínálja ügyfeleinek.

A magyarországi gyáregységek szerteágazó tevékenységeket folytatnak. Zalaegerszegen és Tabon elektronikai gyártás és végszerelés történik, Zalában technológiai és tréning központ is működik, míg a sárvári telephely elsődleges kompetenciája a műanyagipari tevékenységhez kapcsolódik. Budapesten található a termékfejlesztéssel foglalkozó dizájnközpont, emellett elsősorban elektronikai termékek szervízelését és konfigurációját végzik. A pátyi egység Európában egyedülálló komplexitású „just-in-time” megoldásokat biztosít, míg Gyálon logisztikai központ működik immár tíz éve.

A Flex több termék mögött van jelen mindennapjainkban, mint gondolnánk: legyen szó kávéfőzőről, futócipőről, autóelektronikáról, vércukorszintmérőről vagy akár drónokról.

Különböző iparágakban szerzett, több évtizedes tapasztalatának köszönhetően a legújabb technológiákat alkalmazza az intelligens termékek fejlesztésénél. Az új, internetalapú világ által támasztott kihívásokra reagálva folyamatosan keresi azokat a megoldásokat, amelyekkel további értéket teremthet vevői számára.

Az ígéretes jövő

A különböző szektorokban szerzett több évtizedes tudás, a széleskörű ügyfél- és termékportfólió teszi egyedülállóvá, és ugyanakkor vonzó munkahellyé is a Flexet. A munkatársak különböző projektekben vehetnek részt, – hiszen számos világmárkának és iparágnak dolgozhatnak – különösen, ha figyelembe vesszük a forradalmi technológiák és új szereplők megjelenését a piacon.

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában