szponzorált tartalom

2018.07.16. 14:10

Túrát szerveznek Zala megyében, az ECOTOP 2 projekt keretében

Az ECOTOP 2 program keretében gyalogtúrát hirdetett a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, hogy a rohanásból kicsit kiszakadva megcsodálhassuk Zalakaros és környékének ökoturisztikai látnivalóit. A zalakarosi Tourinform Irodától induló vezetett túra célja, hogy összehozza a horvát és magyar határvidéken élőket, és megismertesse horvát szomszédainkkal a zalai táj szépségeit.

Hirdetés

A bakancsos túra számos olyan ökoturisztikai látnivalót is érint, mint az Erdész-forrás, a Szent Mihály templom, a Merenyei Merengő víztározó, a Pásztorháza vendégház, az Egry József emlékhely vagy a Termáltó és Ökopart, melynek fogadóépületéhez egy tizenöt méter magas kilátótorony is tartozik, ahonnan csodás panoráma nyílik a tóra. A táj szépsége mellett kiemelkedő az európai hírnévvel is büszkélkedő karosi termálvíz, mely több mint 2500 méter mélyből tör fel, és a mozgásszervi megbetegedéseken túl többek között szív- és érrendszeri problémákra is gyógyhatással bír.

A látnivalókról gyakorlott túravezető ad tart ismeretterjesztő előadást a túrázóknak, akik így nem csak a szemet gyönyörködtető tájjal ismerkedhetnek meg, de lexikai tudásukat is bővíthetik.

A részvétel csupán regisztrációhoz kötött, a túrázóknak mindössze az odautazásról és a szükséges felszerelésről kell gondoskodniuk. Ráadásul útravalóként a nevezésnél ásványvizet és térképet is kapnak a szervezőktől, a távot sikeresen teljesítőkre pedig a Parkerdőben található pihenőhelyen egy tál meleg étel is vár.

ZALAKAROSI BAKANCSOS KÖRTÚRA

Túra időpontja: 2018. július 28. (szombat); rossz idő esetén július 29. (vasárnap)

Jelentkezési határidő: 2018. július 20.

Teljesítendő táv: 13,8 km (291 m szintemelkedő)

Nevezés: 2018. július 28. 9:00-9:30 a zalakarosi Tourinform Irodánál

Célzárás: 16:00

Maximális létszám: 40 fő

További információ: Tourinform iroda Zalakaros, Tel.: +36 93 340 421; e-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában