Lenyűgöző Cabaret

2017.12.14. 13:56

A világhírű musicalt Bozsik Yvette rendezi a színházban

Látványos díszlet, különleges fényhatás, élő zenekar és remek tánckar fogadja a nézőt a kezdő jelenetekben. Csaknem 90 évet ugrunk vissza az időben. A történet Berlinben játszódik, a Kit Kat Klubban.

Hirdetés

Itt találkozik a magányos fiatal író és a kabaret-énekesnő Sally Bowles. A már világhírű musicallé vált Cabaret című darabot Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című regényéből készítették. Bozsik Yvette Kossuth-díjas balettművész, koreográfus, rendező húsz éve már készített egy hasonló előadást. Később pedig a Dadaisták című rendezése is ezt a világot mutatta be. Legutóbbi Cabaret-je a „Legjobb szórakoztató előadás- díját” is megkapta 6 évvel ezelőtt. Most egy teljesen más világot mutat be, ott marad a 30-as évek Berlinében.

– Eddig mindig próbáltam belehelyezni a mai korba az előadásokat. Most szakítok ezzel a hagyománnyal. Vissza szeretnék térni a gyökerekhez. Éppen ezért beletettem az 1930-as évek Németországába, amikor is játszódik a darab. Ezzel pedig sokkal inkább egy retro, egy nosztalgikus hangulata lesz az előadásnak. Szerintem erre a mai közönségnek szüksége van. Annyira modern korban élünk, hogy fontos, hogy vissza tudjunk nézni a múltunkra. Ráadásul akkor kiderül: a világ sem változott sokat 90 év alatt – mondta az előadás rendezője Bozsik Yvette. A világ minden nagy színpadán sikerrel játszott darabban Kaposváron élő zenekar és remek tánckar varázsolja el a nézőt.

– Olyan előadást rendeztem, ami a kaposváriaknak szól. Én kifejezetten ennek a közönségnek szánom ezt a Cabaret, ami egy nagyon izgalmas, szép látványt fog nyújtani mindenkinek. A rendező hozzátette: ez nem egy vidám musical. Itt egy kopott, egy dekadens, kicsit furcsa, romlott világot fogunk megmutatni. Pont olyant, mint amilyenben a darab játszódik. Az egyetlen igaz figura Cliff Bradshaw-t az írót alakító Mohácsi Norbert, aki valóban átélte ezt a történetet. Egyedül az ő vonala tiszta, minden más körülötte nem az, aminek mutatja magát. Ez a kettősség végig jelen van, csakúgy mint az életben. A Cabaret főszerepét Mikecz Estilla játssza. A Csiky fiatal művésze remekül hozza Sally szerepét. A Cabaret mind látványában, mind színészi játékban feledhetetlen élményt ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában