a helyzet

2017.11.20. 06:00

Álcázott tervek

Pósa Árpád jegyzete

Pósa Árpád

Csak egyetlen apró kis rést kell ütni a pajzson. Egy hajszálnyi is elegendő ahhoz, hogy utána minden – addig kétesnek és hihetetlennek tűnő – gondolat beszivároghasson a szívünkbe. Mert ki ne védené az állatokat és a természetet? De ki veszi észre, hogy közben egy teljes iparág is kiépül a környezetvédelem hátterében?

Ki ne támogatná a gyengék jogainak erősítését,

hogy anyák és gyermekeik ne válhassanak erőszak áldozatává? Csak közben szinte észrevétlen marad, hogy már a bírói kart is civilnek látszó szervezetek „érzékenyítik”, azaz befolyásolják.

Egy emberjogi aktivistától könnyebben elfogadjuk azt is, hogy a határainkon százezrével megjelenő illegális migránsokat kutya kötelességünk befogadni. Közben átlátjuk-e, hogy ők maguk hozzák a küszöbünkre őket, és a „civileket” meg az akcióikat ugyanazon kezek pénzelik?

Közös céljuk valójában nem más, mint a provokálás, viták feltüzelése, nyugtalanság szítása, uszítás. A segítőnek álcázott szándék mögött megbúvó igazi terv a különböző embercsoportok egymás ellen fordítása. Akik ezt végzik, azokat – a Wikipédia szerint – beépített ügynöknek hívják. Látszólag egy közösség tagjai, de valójában annak érdekei ellen, valamilyen más közösségért, célért tevékenykednek.

Velük szemben kell a józan magyar paraszti ésszel felvérteznünk magunkat, hogy még hajszálnyi repedést se üthessenek a szívünket védő pajzsunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!