A helyzet

2018.03.09. 06:30

Bécs baljós hada

Toót-Holló Tamás

 

A Himnusz Bécsének büszke vára körül ma nyüzsgő világváros lüktet, de Kölcsey verssorai még maradandót alkotnak. Bús, mi több: baljós hadat nyögnek ma is arra. Erre a baljós hadra persze hiába hívta fel a figyelmet az osztrák sajtó. Amikor viszont Lázár János vállalta fel ezt a tájékoztatást, lett is belőle purparlé.

Bécs korábbi szocdem alpolgármestere sértett büszkeségében minden magyar városnak olyan állapotokat kívánt, mint amilyenek a most éppen egy afgán késelő ámokfutásának kitett osztrák fővárosban honolnak. Hadd válaszoljunk erre hát a számok nyelvén. Mindenkinek biztonságot kívánva. Aminek Bécs sokkal inkább híján van, mint Budapest. 2017-ben a bűnözési statisztikák Bécsben 189 907 esetet jegyeztek fel, míg Budapesten csak 62 870 esetet – holott a két város egyformán 1,8 milliós.

Az osztrák hatóságok látókörébe került bűnelkövetők 39,1 százaléka nem ám osztráknak bizonyult! A 270 ezer ismert személy közül kerek 20 100-an pedig menedékkérők voltak.

Nos, a magyar városoknak mi nem ezeket a számokat kívánjuk.

A szólásszabadság Facebook-cenzúrát üdvözlő liberális bajnokaival mit sem törődve – a nemzeti radikálisból a politikai korrektség éltanulójává átvedlett Jobbik történetszálát viszont innen azért ki nem felejtve. Vona Gábor ugyanis nem átallott Lázár János videója miatt Orbán Viktor nevében bocsánatot kérni az osztrákoktól. Holott már kering is a neten az a felvétel, amelyiken jobbikos politikusok migránsok ellen védő gázspray-ket osztogatnak Bécsben másfél éve.

Ez arra bizonyság, amire az Erdélyben turnézó Vonát a székelyek is kiokosították. Hogy nem árt, ha mindig ugyanazt mondjuk. Még éppen időben szólva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!