A HELYZET

2017.12.27. 06:30

Tiszta tekintettel

Toót-Holló Tamás

Az ünnepek alatt a képernyők villódzása nemcsak az unalmat űzhette el, hanem jó magyar ügyet is szolgált. Ez a jó ügy elvben régi ügy. 2015-ben Marosvásárhelyen, a KFC helyi üzletében az egyik erdélyi magyar az eladó kitűzőjén meglátta a magyar nevet, s anyanyelvére váltott volna. Nem lehetett. Mint kiderült, a menedzser betiltotta a magyar szót. A KFC aztán persze félreértésre hivatkozott.

A régi történet akkor ugyan lecsengett, de most, advent alatt megint felpörgött, miután a román felhasználók a neten tömegesen megosztották, helyet adva ezzel úgy hétezer kiábrándítóan primitív magyarellenes kirohanásnak.

Az alávaló reflexek sokaságán áttörve aztán hirtelen jött a csoda. Egy marosvásárhelyi magyar videoblogger lány november végén " target="_blank" rel="noopener">hatásos választ adott. Felidézte a megalázóan nyers hozzászólásokat, s ezekre őszinte felindultsággal reagált. Ahogyan csak egy olyan kamasz képes, akinek a politikához köze sincsen, de a tiszta tekintetének ereje ellenállhatatlan.

A magyar megosztásoknak hála már csaknem százezres a válasz nézettsége,

s a rokonszenvező megosztások száma az ünnepek alatt sem apadt el. A vlogger is csak hitetlenkedik a nem várt sikerén. Nos, lehet, hogy ő nem várta ezt a sikert, de a világ szinte szomjazta.

Most, a Fény születésének örömében élve ezt is írjuk csak nyugodtan a Fény országlásának javára. S kívánjuk: jöjjön csak el ennek az országa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!