Száguldó cirkusz

2017.07.06. 11:49

Már a szomszédban jár a Forma-1

A hétvégén a magyar rajongók számára is könnyen megközelíthető helyszínre, Ausztriába, az ultramodern Red Bull Ringre látogat el a Forma-1-es mezőny. A szervezők bíznak benne, hogy nem csupán osztrák, de magyar és német rajongók is szép számmal érkeznek a futamra.

Idén a Német Nagydíj elmaradása miatt velünk magyarokkal együtt bizakodnak az osztrák szervezők is, hogy a német rajongók átlátogatnak a közeli országok pályáira, így Ausztriába és a Hungaroringre is július végén. A hipermodern, de vidéki osztrák pálya és a régebbi, de a fővároshoz közeli Hungaroring is olyannyira kedvelt, hogy biztosan jutnak rajongók ide is és oda is. Bár a pálya a Red Bullé, komolyabb eredményt még nem értek el a pilótái hazai terepen. Daniel Ricciardo 2014-ben nyolcadik lett, 2015-ben pedig körhátrányban ért csak célba a tizedik helyen. Max Verstappené a legjobb helyezés. Tavaly második lett Hamilton mögött. Idén Ricciardo ért el jobb helyezéseket kettőjük közül, és azerbajdzsáni győzelmet bezsebelve érkezik meg a csapat pályájára. Ez jót tehetett a jegyeladásoknak, és a még hezitáló Red Bull szurkolók is megvehették a jegyüket a versenyre. Az energiaitalosok nagy mosolyú pilótája cipőből pezsgőzős mutatványával mostanra mindenki nagy kedvence lett.

„Tavaly egy jó második helyezést értem el Ausztriában. A verseny előtt bizonytalan volt, hogyan működnek majd az abroncsok, így azon voltam, hogy egyben tartsam őket. Ennek segítségével működött az egy bokszbeállásos stratégia, amely elég kockázatos volt, de a végén nagyon jól bejött. Idén biztosra kell mennünk, hogy az autó a kanyarokban is jól menjen majd, hogy az élmezőnyben maradjunk. Ezután már csak az egyenesekben kell versenyképesnek lennünk, ami azért kompromisszumot kíván az autó beállítását illetően ” – mondta Verstappen.

További részletekért kattintson az automotor.hu oldalára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!