megelőzés

2021.05.18. 09:51

Félezren vettek részt a prevenciós program negyven rendezvényén

Csaknem 150 millió forintos európai uniós forrásból valósult meg az a három éven át tartó prevenciós program, amelyet a fonyódi Somogy Megyei II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon a Családháló Alapítvánnyal konzorciumi formában szervezett a gyermekvédelemben élők, illetve dolgozók részvételével.

Lőrincz S.

A Legyen más a szenvedélyed című, a Fonyódi járásban zajló projekt – amely elsősorban a szerhasználat megelőzését és visszaszorítását célzó prevenciós szemléletformáló programokból állt – jelentős mértékben hozzájárult a gyermekvédelmi szakellátásban ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek helyes életvitelének kialakításához. Nagy hangsúlyt kaptak a továbbképzések, felkészítések, prevenciós előadások, és a szakemberek mindennapi munkájuk során alkalmazható gyakorlatokat, módszertani megoldásokat is elsajátíthattak.

Szakmai tréningek, klubfoglalkozások zajlottak, a résztvevők kutatásokat szerveztek, illetve kiadványokat jelentettek meg. Ezáltal a gyermekvédelmi szakellátásban élők jelentős segítséget kaptak jövőképük kialakításához, s a különböző rendezvények egészséges életmódra ösztönözték őket. A Fonyódon, Balatonbogláron és Öreglakon szervezett prevenciós program során a munkavállalók is tájékoztatást és módszertani segítséget kaptak a terápiás lehetőségekről.

Az akkreditált képzéssel ötven szakképzett munkatárs jutott tanúsítványhoz. A projektben összesen ötszáz fő vett részt intézményi szinten közel negyvenféle rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!