Tab

2021.12.04. 10:00

Örülnek a szülők a bölcsődebővítésnek

Koszorus R.

Jó ütemben halad a tabi bölcsőde fejlesztése. A bővítésre azért volt szükség, mert egyre több szülő szerette volna bölcsődébe járatni gyermekét. Ennek eredményeként lázas munka kezdődött a Takáts Gyula Óvoda és Bölcsődében tavasszal. Tél elejére odáig jutottak, hogy látható, jövőre átadhatják az új csoportszobát. Ezzel a mostani 12-ről 24-re emelve gyakorlatilag megduplázhatják az ide járó csöppségek létszámát.

– Pályázati forrásból 195 millió forintos támogatást nyertünk el a bővítésre. Ami kiegészül azzal, hogy az alagsorban sószobát alakítunk ki – mondta lapunknak Kissné Bíró Veronika intézményvezető. Hozzátette: a pályázati forrásból arra is futja majd, hogy a gyerekek legnagyobb örömére az udvari játékokat megújítsák. – Megfelelő hely eddig nem igazán volt a bölcsiseknek az udvaron, ahol játszhattak volna. Most ez is megoldódik – tette hozzá a pedagógus.

Az elmúlt években mindig volt legalább öt kisgyerek, aki nem jutott be a bölcsődébe helyhiány miatt. A megszületett gyermekek számát tekintve látszik, hogy a jövőben is lesz igény a bölcsődei ellátásra. Igaz, ebben az évben valamivel kevesebb kisgyermekről gondoskodnak az intézményben, de ez azzal is összefügg, hogy a világjárvány miatt többen otthon tudnak dolgozni, így a gyerekeket sem szívesen viszik most óvatosságból bölcsődébe.

Hosszú távon a pedagógusok arra számítanak, hogy ez változni fog. S mivel a város vonzó a letelepedni vágyó családoknak, a várható fejlesztések csak még élhetőbb várossá teszik Tabot a fiatal fészekrakók számára.

Ezek is érdekelhetik