NAGYBAJOM

2021.11.29. 08:49

Gyerekekhez került a banki csapatépítőn készült bútor

Lőrincz Sándor

Raklap-ülőgarnitúrát kaptak a nagybajomi Kékmadár Gyermekotthon lakói egy banki kollektívától; a bútor egy csapatépítő tréning eredményeként született. A pénzintézet munkatársai maguk ragadtak fűrészt, szöget és kalapácsot, majd nyúltak ecset és festék után. Két fotel, két kanapé, egy asztal és két kötélpuff készült, melyre színes párnák, plédek kerültek, így a rusztikus garnitúra tavasztól késő őszig ad lehetőséget játékra, pihenésre.

Szőke Orsolya, az Eximbank vezérigazgatói kabinetfőnöke, PR- és kommunikációs vezetője lapunknak elmondta: kollégái az első szóra mozdultak, hogy kipróbálják kézügyességüket, s motiváló erőként hatott, hogy egy gyermekvédelmi intézménybe kerül majd kész alkotásuk, melyet – a terhelhetőség miatt – egy asztalosmesterrel is átvizsgáltattak, aki elégedett volt a késztermékekkel.

A fehérre festett, rusztikus kerti bútorok átadásán a gyerekek nemcsak megköszönték, hanem mindjárt ki is próbálták a meglepetésajándékot, Csatos Zsuzsanna, a marcali székhelyű Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott igazgatója pedig egy bekeretezett díszoklevéllel köszönte meg az adományt a pénzintézet képviselőinek. Elmondta: a bútorok fölé jövő év tavaszán egy filagóriát készítenek a gyermek­otthon munkatársai, hogy megvédjék az időjárás viszontagságaitól.

Szőke Orsolyától megtudtuk azt is: kollégái vallják, hogy jót tenni jó, így a pénzintézet képviselői évek óta hagyományosan meglepik mikulásajándékokkal az ország gyermekvédelmi intézményeinek lakóit; így néhány nap múlva több mint négyszáz csokimikulás talál majd gazdára a marcali, illetve a fonyódi székhelyű gyermekotthonokban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!