Kaposvár

2021.12.02. 12:00

Gyümölcsfalatkákat kaptak az óvodások

Marosi G.

Szőlőből, almából és meggyből készült roppanós snackeket kaptak a kaposvári óvodások egy helyi vállalkozástól. A zacskós gyümölcsöket, melyek úgy készültek, hogy alacsony hőfokon, rövid idő alatt kivonták belőlük a vizet, Nagyné Szaksz Gabriella, a Lolo Snack Kft. tulajdonosa adta át a Temesvár utcai Tagóvodában kedden délelőtt. A cégvezető az átadáson elmondta, 220 ezer forint értékben, összesen 365 zacskó egészséges élelmiszert adományoztak a temesvári intézmény mellett további három kaposvári óvodának.

Torma Tamásné, a Temesvár utcai Tagóvoda vezetője azt mondta, intézményüket első alkalommal lepték meg ezzel a finomsággal, ami azért is fontos, mert nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra, a táplálkozásra. Kiemelte, az óvodások naponta kapnak gyümölcsöt és zöldséget, minden évszakban szerveznek egészséghetet, ahol nemcsak a gyerekeket, hanem szüleiket is igyekeznek megszólítani. A tagóvoda vezetője hozzátette, próbálják arra ösztönözni a családokat, hogy minél kevesebbszer vigyék el gyermekeiket a gyors­éttermekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!