Kaposvár

2021.11.30. 12:00

Sikerre fújták a versenyt a rézfúvósok

Harsányi Miklós

A somogyi diákok szép eredményeket értek el a IV. dél-dunántúli regionális rézfúvós versenyen.

Porcsa Zoé Rebeka a trombitásoknál az I. korcsoportban különdíjat kapott, Benkő Julianna a negyedik korcsoportban harmadik díjat szerzett. Mindketten a kaposvári Nagyboldogasszony katolikus iskola tanulói. Kovács Borbála Emma a marcali Noszlopy Gáspár iskolából első helyen végzett a vadászkürtösök versengésében az első korcsoportban, Szehágel Petra az I-es korcsoportból második, Harasztia Balázs a második korcsoportban harmadik lett, a két diák a barcsi Vikár művészeti iskolába jár. Baráth Márton a Liszt Ferenc Zeneiskolából a III-as csoportban a harmadik, míg Farkas Máté a katolikus iskolából a negyedik korcsoportban a harmadik helyen fejezte be a versengést.

A tenorkürt/bariton verseny végeredménye: Kontra Zsombor a Liszt Ferenc zeneiskolából az I. korcsoportban második lett. A második korcsoportosoknál Szabó Máté szintén a zeneiskolából első díjat szerzett, Harasztia Domonkos Barcsról második, Csáki Dorina szintén Barcsról harmadik lett. A harsonások közül a II-es korcsoportból Takács Barnabás Mátyás a katolikusból harmadik, a tubásoknál Oxenhoffer Levente az I-es csoportból harmadik lett. Felkészítői tanári különdíjat kapott: Nyirati Károly, Szehágel Balázs, Török Ferenc. Korrepetitori különdíjban részesült Nagyné Halla Judit, Nagyné Németh Henriette és Várfalvi-Fodor Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!