Kaposvár

2021.12.01. 20:00

Több felnőtt és kevesebb diák covidos

Marosi Gábor

Valamelyest csökkent a megbetegedések száma a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolához tartozó intézményekben. Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna főigazgató megkeresésünkre elmondta, november 25-hez képest kilenccel kevesebb, 27 koronavírusos diákjuk volt kedden. A karanténban lévő osztályok száma néggyel csökkent, hét iskolában összesen 15 csoport maradt távol az intézményektől.

A főigazgató kiemelte, a Kodályhoz tartozó iskolákba 3567-en járnak, közülük kedden 395-en voltak karanténban, rajtuk kívül más betegség miatt még 551-en hiányoztak. – A koronavírus-fertőzött dolgozók száma emelkedett, tizenegy teszt lett pozitív – mondta. – A fertőzött dolgozók javarészt oltatlanok, vagy olyanok, akik májusban vették fel a második oltást. A főigazgató kiemelte, intézményeikben a pedagógusok átoltottsága magas, a hetedik és a nyolcadik osztályos fiataloknál viszont alacsony, körülbelül negyedük oltott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!