Nagybajom

2021.12.01. 12:00

Új kamerák is óvják a somogyiak értékeit

Harsányi M.

Javában zajlik az új térfigyelő kamerák telepítése, 15 készülékkel bővül a 2014 óta működő rendszer. A munkát decemberben befejezik.

A város 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a BM-pályázatán. A berendezéseket többek közt a Fő, illetve Jákói utcában telepítik, s kihelyeznek rendszám figyelő kamerát is. Pirka Mátyás nagybajomi polgármester közölte: a kamerarendszer elhelyezésével kapcsolatban a helyi rendőrőrs munkatársaival egyeztettek.

– Nagybajomban jelenleg 17 kamera működik – mondta. – A meglévő berendezések közül néhányat áttelepítenek, hogy még jobban lefedjük a területet. Így olyan helyszínekre, ahol gondot jelenthet az illegális hulladéklerakás.

Poór Gyula, a megyei polgárőrszövetség elnöke azt mondta: Somogyban 85 egyesületük van, 115 településen látják el a szolgálatot, s ezek nagyjából 70 százaléka kistelepülés. – Somogysámsonban hat kamerát helyeztek ki, a Magyar Falu Program eredményes pályázata tette lehetővé a beruházást – tájékoztatott. – A rendszert december elején adják át. Kedvező pályázati elbírálás esetén 2022-ben Ságváron és Kőröshegyen összesen 14 kamerát telepíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!