Takács Eszter

2019.11.20. 08:47

Jöttünk, láttunk, picit sem aludtunk, de győztünk

A XVIII. 24 órás vetélkedő – aludj máskor! versenyen vettünk részt a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium színeiben.

Széchényi Ferenc Gimnázium

A vetélkedőn lehetőségem volt csapatkapitányként tevékenykedni és nem túlzok, ha azt mondom, ez volt eddigi életem legjobb élménye. Iskolánk most szerepelt negyedszerre a versenyen, s a csapatot már a 2018/2019. tanév utolsó heteiben összeállítottuk. A szervezők idén a környezetvédelemre fektették a hangsúlyt, elrepítették a csapatokat 2032-be, amikor egy új, kék bolygóra küldik ki a tagokat, mert a NASA elveszítette a kapcsolatot a saját űrhajójával. A csapatoknak egy-egy űrhajó legénységét kellett összeállítania.

Már szeptember első heteiben megkezdődtek a színdarab- és táncpróbák, amelyek döcögősen indultak. Nehéz volt ugyanis összeszervezni, hogy mindenkinek jó legyen az időpont. Azonban a verseny reggelén már tudtuk, minden rendben lesz. Először felvonultunk Nagybajom utcáin tudatva a lakókkal, hogy megjöttünk és mi bizony 24 órán keresztül nem fogunk aludni. Volt minden a vetélkedőn, amit csak el lehetett képzelni! Profi balett show-t kellett összerakni, saját szerzeményű dalt komponálni, divatbemutatót tartani, az űrhajó legénységének az egészséges és környezettudatos menüjét kellett összeállítani úgy, hogy legalább az egyik étel kóstolható legyen a zsűri által.

Reggel érkezett el a verseny legmeghatóbb pontja, amikor a csapatunk egyik tagja saját dalával állt a színpadra, mi pedig a háta mögé törökülésben leültünk. Az eredményhirdetéskor hágott tetőfokára a hangulat, mert bár sorra mondták be a helyezéseket, a mi nevünket csak nem akarták kihirdetni. Végül amikor győztesként elhangzott a csapatunk neve, szinte egy emberré olvadtunk össze egy nagy csapatöleléssel.

Takács Eszter, Barcsi

Széchényi Ferenc Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!