Kozma Lilla

2019.12.04. 12:07

Toleranciamérőnek is beillik a regény

Simon – vagy e-mailjeiben Jacques – egy 16 éves középiskolás srác, aki Blue-val levelezik az interneten. Szoros kapcsolat alakul ki közöttük, szinte mindent elmondanak a másiknak magukról, személyes gondolataiktól kezdve a félelmeikig egyaránt, csak azt nem, hogy kik is ők valójában.

Nagyatádi Ady Endre Gimnázium

Ez a kapcsolat alakul át szoros barátságból szerelemmé. Simon idővel nagyon ragaszkodni kezd ahhoz, hogy élőben is beszélgethessen levelezőpartnerével, találkozhassanak egymással, Blue azonban fél az igazi arcát megmutatni a fiúnak. A levelezések addig történnek bizalmasan és nyugodtan, míg Martin rajta nem kapja, és meg nem zsarolja a fiút. Innentől kezdve nem könnyű ugyanúgy folytatni mindent, hisz attól kell rettegnie, hogy bármikor lebuktathatja őt a srác, és leveleit közzétéve elárulhatja mindenkinek titkát, hogy meleg.

A karakterek valódi és hiteles ábrázolásával a szerző könnyedén teremti meg sztorijának kellemes közegét, szimpátiáját. A homoszexualitás egy igen fontos téma, amiről minden fiatal érzi: beszélni kell, hisz sokan nem tudják elfogadni ezt a létező jelenséget. Becky Alberatallinek sikerült. Szerencsére mindezt úgy, hogy mondanivalóját nem szájbarágós, monoton és unalmas felvilágosításként adja át, hanem képes volt új struktúrát felépíteni mondataival, ami igen élvezhetővé és egyedivé tette a regényét.

Történetéből film is készült, ám szerintem csak nyomokban tartalmazza a cselekmény lényegét. Sokaknak ez utóbbi tetszik jobban, de én még mindig a könyvre tenném a voksomat.

Címkék#Séta-Ady

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!