SÉTA

2006.11.08. 16:06

Cserediákok Münchenben

Októberben egy cserediákprogram keretén belül Bajorországba utaztunk. Elsős korunk óta vártunk erre a kirándulásra, így némi kétséggel, de izgatottan indultunk útnak.

Galambos Réka és Hevér Evelin, Perczel Gimnázium, Siófok

Tízórányi zötykölődés után az első estén az ismerkedésé volt a főszerep, majd részben kulturális programokkal, részben szórakozással teltek a következő napok. A Michaeli Gymnasium szervezésében az első délelőttöt városlátogatással töltöttük, másnap  barangolhattunk a Deutsches Museumban, ahol természettudományi kísérleteket mutattak be. Megcsodálhattuk a neuschwansteini és a Linderhof kastélyt is.

A hétvégén az ideiglenes családunk gondoskodott arról, hogy százszázalékosan kihasználjuk ottlétünket. Ez kinek az Olimpia Parkot, kinek az Englischer Gartent, másoknak a dachau-i koncentrációs tábor élményét jelentette.

Az Erdinger Brauerei-ban, a sörgyártási folyamatok megismerése után elfogyaszthattunk egy tipikus bajor Brotzeitot, azaz Brezelt (bajor sósperec) Weißwursttal és mindez egy korsó Erdinger alkoholmentes búzasör legurításával vált teljessé. Így bár nem mámorosan, de  jókedvvel vágtunk neki a szokásos éjszakai túránknak egy cafe-ba. Ám ez akkor sajnos már a búcsút jelentette a lassan megszokott új életformánktól, a német szavak állandó keresésétől és új barátainktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!