SÉTA

2007.01.10. 19:52

Filmajánló: Ellenséges terület

Hétvégén láttam egy nagyon jó filmet, John Davis rendezte. A film eredeti címe (Behind Enemy Lines) azonnal a kedvenc kereskedelmi tévécsatornámat juttatta eszembe, azért, mert ugye bármi is a film angol címe, nálunk úgyis a leszámolás, a halál, a vér, gyilkosság szavak valamilyen kombinációjából fog összeállni.

Fekete Viktor, Perczel Mór gimnázium, Siófok

Viszont ez most nem igaz. A cím csak egyszer hangzik el a filmben, legalábbis az angol verzióban.
A film az amerikaiak és a szerbek összezördülését mutatja be, épp ideje volt annak, hogy valaki elvonatkoztasson a halálunalmas arab terroristák és USA igazságosztó serege témájától.

A főszereplők: két harcirepülő-pilóta és két feljebbvalójuk. A bonyodalmat hamar ki lehet találni: a gépüket felderítés közben lelövik a szerb katonák, akik a béke megkötése ellen vannak, majd az egyik pilóta szerepe itt véget is ér: kivégzik. A film az egyedül maradt Burnett meneküléséről szól, persze nem maradhatnak ki az ilyenkor megszokott sémák sem; a felettese kommandósokat küldene az ellenséges területre, de ezt az elöljárója leváltás terhe mellett megtiltja.
A film remekül bemutatja az emberi becsület és parancsmegtagadás motívumát, az élethez való ragaszkodást. 

Nem csak az akciófilmek szerelmeseinek tudom ajánlani az alkotást, mert a színészek nagyon jók, a látvány és a kivitelezés is kiváló, ráadásul nem csak mezei öldöklés az egész történet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!