SÉTA

2007.10.18. 16:05

A Táncsicsban mindenre van válasz

Úgy szeretném megmutatni a Táncsics Mihály Gimnáziumot, ahogy mi, diákok látjuk. Ha megkérdeznénk az embereket, mit gondolnak a Bajcsy-Zsilinszky utca 17. szám alatti épületegyüttesről, eltérő véleményeket hallanánk.

Hajdú Xénia

Lenne olyan, aki becsmérelné a magas követélmenyek miatt vagy épp büszkén mesélné, hogy ő maga is táncsicsos volt. Bizony mindkét félnek igaza van. Mielőtt felvettek, én is hallottam a kósza híreket, sőt, némelyek szabályosan lebeszéltek a tervemről, mondván ez egy nagyon kemény iskola.

Ezt az iskolát azok a diákok választják, akik komolyan gondolkodnak a továbbtanulásról: ügyvédek, orvosok, mérnökök szeretnének lenni, de mindenekelőtt egyetemen szeretnének tanulni. Ezért a tanulást is többnyire komolyan veszik, és így a többségünk boldogul a tananyag mennyiségével.
A diákok azzal, hogy belépnek az ajtón és átsétálnak a márványpadlós, oszlopokkal díszített aulán, a tudás végtelen tárházába jutnak. Itt nincs olyan kérdés, amit ne lehetne megválaszolni vagy olyan állítás, amit ne lehetne bizonyítani fizikai, kémiai kísérletek, biológiaórán elkövetett boncolások vagy épp leleményes matematikai egyenletek által. Kikapcsolódásként pedig ott az énekkar és számtalan sportolási lehetőség.
Iskolánkban pezsgő diákélet folyik. Az aula foteljeiben, a büfé körüli asztaloknál és a karzaton minden szünetben diákok tucatjai nyüzsögnek. Emellett tovább erősíti a közösségi szellemet az iskolarádió,  meg az iskolaújság is. Az igaz, hogy a számtalan teendő és a több, mint 850 diák miatt nincs túl sok idő a személyes problémákra, talán emiatt érzik egyesek kevésbé diákcentrikusnak az iskolánkat, de ez korántsem jelenti azt, hogy ha valakinek gondja támadt, ne fordulhatna bizalommal a tanárokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!