SÉTA

2009.04.02. 11:27

Egy év Japánban: nekivágtam a nagy útnak

Épp felszállt a gépem. Most repültem életemben először. Kicsit ideges voltam, mivel indulás előtt sikerült pont egy repülőkatasztrófa szerencsétlenséges műsorra rákapcsolnom. Félre téve a félelmeim a látványban gyönyörködtem.

Rudolf Gabriella, Munkácsy gimnázium

A Duna és a Lánchíd kivilágítva nagyon szép volt. Mindig is szerettem volna egyszer fentről látni az országunkat. Pápá Magyarország egy év múlva visszajövök! Hogy hova is tartok? Egy messzi országba, Japánba. Miért pont ide? Régóta tetszett Japán, a nyelv, az ottani kultúra. Érdekelt hogy ilyen messze hogy élhetnek az emberek, na meg szeretem a kihívásokat. 16 évesen kb. nulla japán nyelvtudással indultam neki az útnak, angolul tudtam valamennyit, a némettel meg sokra nem mentem ott. Budapest - Párizs - Tokió volt az útvonal.

<hirdtes>

Három másik magyar fiúval utaztam, akik messzire kerültek tőlem, szóval magyarul utána alig beszéltem egy évig. Tokióba egy 12 órás repülés után érkeztünk meg. Az üléseket a repülőkön nem a 178centis emberekre találták ki, mint én. Mellesleg szárnynál ültem, nagyon hangos volt és semmit sem tudtam aludtam. Másnap este értünk Tokióba. Mivel a reptér messze van a várostól, sok mindent nem láttam, meg sötét is volt már.

A hotelben próbáltam aludni, de itt tudatosult bennem, hogy egy évre egyedül maradtam, nem ismerek senkit, nem beszélem a nyelvet, angolom se a legjobb. Megijedtem, hogy mi lesz, de rájöttem, valahogy majd alakulnak a dolgok. Másnap busszal Osakába mentem, ami újabb 8 óra utazás volt. Innen 3 nappal később Kochiba repültem, ami egy 45 perces út volt. Itt laktam, ez lett a második otthonom. Kochi a Shikokun található, 300 ezer lakossal.

Amikor megérkeztem a hosszú út után, már várt a fogadócsaládom. Nagyon kedvesek voltak, még plakátra is kiírták a nevem és virágot is kaptam. Ekkor soknak tűnt még ez az egy év, de nagyon gyorsan elszállt. Első este vagy 15 órát aludtam. Kipihenten vágtam neki ennek a csodálatos évnek...

Folytatjuk...

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!