SÉTA

2011.09.22. 12:39

Sokkolva hódít a szállodaipar?

Mint az élet legtöbb területén, itt is a hagyományoktól való elszakadás lesz a divat? Ennyire modern világban élünk? Extrém sportok, ruhák, hobbik, éttermek, torták, ajándékok, játékok és persze szállodák… Mindegy, hogy mi, a lényeg, hogy ne legyen megszokott!

Pókos Patrícia L., Pannon Egyetem

Jó pár extrém hotel van a világon. Ha éppen ahhoz van kedve az embernek, betérhet egy igazi jégből készült hotelbe (mondjuk ha elege van a nyári kánikulából), a vízimádók számára egy komplex vízesés alatt létrehozott szálloda elégíti ki az igényeket Chilében vagy éppen egy egész tengeri élővilággal tölthetik együtt az éjszakáikat Floridában. Hollandiában már egy villamos is készen áll a szálláshely-keresők fogadására. Nem ritka a koporsó, illetve kapszula szoba sem. Igaz, hogy nem a legnagyobb luxust nyújtják, de nem is mindennapi a kivitelezésük.

Angliában egy igazi Homokvár Hotel, Mexikóban egy Dzsungelhotel, Törökországban Barlanghotel várja a vendégeit. Hogy egy közeli helyet is említsünk, Ausztriában csőlakóként is élvezhetik az üdülést a „pihenni vágyók”.
Mindegy, hogy milyen szolgáltatások, mekkora szobák állnak rendelkezésre, itt a forma, a megjelenés csábítja a vendégeket. Manapság már csak a képzelet szab határt ennek…

Mindezek ellenére a legújabb őrület mégiscsak New Yorkban tetőzött, ugyanis a Central Park Hotel tetején egy szabadtéri szoba fogadja a tehetősebbeket. Itt egy éjszaka több mint félmillió forintba kerül. A luxus, a romantika, a panoráma, a szabad ég alatti kempingezés ötvözetét érezhetik az ott éjszakázók. A baj csak akkor van, ha az időjárás meggondolja magát és esetleg teljesen romba dönti az ötcsillagos hotel tetején lévő szobát, illetve az éppen ott tartózkodó vendégek napjait.
Lehet, hogy Magyarországon is alkalmazni kellene a fantáziát és egyből fellendülne a szállodaipar!A Balatonnál egy szivacsnyi álom is meghökkentő volt ezen a nyáron

A legextrémebb nyári szállás a siófoki campinghotel volt az Ezüstpart egyik újranyitott szocreál vállalati üdülőjében. Nem kínált túl sokat, csak a csupasz falakat a szobákban, a fekhelyét mindeni maga vihette. Öt tagú társaságokat fogadtak, személyenként ezer forintért. Olyanokat csábítottak ide például a közösségi portálokon, akik kempingeznének egyet szállodai körülmények között. Nem kínáltak semmi luxust, sem programokat vagy étkezést. Viszont itt nem kellett a csendre ügyelni.

Volt is igény erre a meghökkentő szállodai kempingre, természetesen elsősorban a fiatalok keresték, akiknek elegendő volt a parányi szoba, azonban így több pénzük maradt más balatoni szórakozásra. Mint Wágner Zoltán, a szálloda egyik tulajdonosa korábban elmondta: a hatóságokkal nem ment könnyen elfogadtatni a rendhagyó kemping nyitását, hisz sehogy sem akarták érteni, hogy ez kemping vagy szálloda? Az egyik hatósági embert az győzte meg, hogy rendszeres takarítás van és ott a fürdőszoba...  Wágner Zoltán azt is elárulta, hogy kicsit a saját álmát valósította meg, amolyan „Woodstock-érzésre” gondolt, mert itt a szobák lakói esténként összeültek, együtt szórakoztak.

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!