SÉTA

2011.09.17. 11:58

Tulajdonképpen tengerész - III. rész

Időről időre érdekes szóbeszédek, hiedelmek kaptak szárnyra az anyjáról. Nem volt ember, aki ne hallott volna Tengerészné eltűnéséről, amely azóta is nagy szenzációnak számított.

Máté Lilly

De a színtiszta igazság a „tenger” legmélyén rejtőzött. Tenge-részné egyesek szerint szabad szellemű nő volt, aki miután megszülte a fiát, azt magára hagyva elhajózott a túlsó partra szerencsét próbálni. Mások úgy tartják, megcsalta Tóni apját. Lehetséges, hogy ezután a megbomlott elméjű férj megölte feleségét és a vízbe hajította holttestét. Vagy saját kezével vetett véget életének a csalfa feleség? Néhány falusi szerint a Balatonba fojtotta magát, miután a Tengerész kiadta az útját.A legelterjedtebb hiedelem azonban így szól:
Minden áldott éjjel, naplemente után az oly sokszor emlegetett nőalak egy pillanatra viszszatér arra a helyre, ahol legutoljára látták: a fékezhetetlenül vad Balatonnak örvénylő vizéből emelkedik ki.
Ám egyedül csak az láthatja, aki nem keresi őt. Az ott lakók mindössze a vendégek, odalátogatók rémült vallomásaiból értesülnek a jelenésről. Sokan azonban megszólalni sem tudnak, csak révetegen bámulnak maguk elé, mint akik szellemet láttak.

- Igen, bizonyára ő volt az! Tehát még mindig köztünk jár az a démoni fruska! – erősíti meg ilyenkor féltékenykedőn az utcabeli vénlány az idegeneket.
  


A történet
-----------------------------------------------
Első rész
Második rész

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!