SÉTA

2013.03.28. 16:50

Merész vállalkozás volt - egy Erasmusos diák naplójából 2. rész

Kelenföldön nem szálltam le, hanem a vonaton maradtam. Innentől aztán kezdődött a kaland.

Kelemen Zsófia

Szállásunk még mindig nincs, de tegnap eljött az indulás napja. Igazából eleinte semmi különös nem nagyon volt benne, hiszen a szokásos Kaposvár–Budapest utat tettem meg. Persze, azért kicsit más volt, mert máskor Anya inkább fázik vagy siet valahova és „Ugye nem haragszol, ha elmegyek?!” felkiáltással elmegy a dolgára. Ezzel szemben most a munkahelyi ruhában és a nagyon menő puffancs kabátjában csak egy puszira mindenképpen be kellett hozzá nézni, no, persze nem tudott elégszer megölelgetni sem.

Az előbbiektől eltekintve amúgy szokott módon ment minden. Egészen addig, amíg Kelenföldön nem szálltam le, hanem a vonaton maradtam. Innentől aztán kezdődött a kaland.

A legjobb barátnőmmel az utazós Mekinkben találkoztunk, hogy még megbeszéljük a legfontosabbakat. Majd egy másik barátnőm is csatlakozott, és elkísértek a vonatig. Sőt, segítettek is fölpakolni, illetve eljeleltünk egymásnak üvegen keresztül, ami elég mókás volt. 15.10-kor elindult a vonat velem és útitársaimmal a végtelenbe... A vonatúton Bécsig elcseverésztünk, mert itt át kellett szállnunk a vonatra, ami Firenzébe röppentett minket. A firenzei vonaton találkoztunk kiskutyákkal, olaszokkal, érdekes kalauzokkal, fegyveresekkel, és még sok más fura fazonnal. Eléggé élmény dús vonattal utazni.

Firenzében kisebb várakozás után felcipeltük a csomagjainkat egy Siena, a nyelvi kurzus színhelye felé tartó vonatra, ami kisebb késéssel ki is gördült a Santa Maria Novella pályaudvarról.



Miután szerencsésen megérkeztünk első állomásunk az egyetem volt. Ezután jött a szálláskeresés, mivel még mindig nem volt szállásunk. Be kell ismernem, hogy merész vállalkozás volt ez. A sok meredek utca nem mondom, hogy hidegen hagyta a fáradtság szintünket. De mi kemények voltunk! Így végül lett szállásunk is, ahol megszállhatunk az elkövetkezendő egy hónapban. Ma este még nem ott, hanem egy kisebb hotelben vagyunk, ahol éppen megfagyunk. Amúgy minden szép és jó. A levegő több, mint friss. Holnaptól pedig elkezdődik a nyelvi kurzus, így most átnézem egy kicsit az olasz nyelvi könyveimet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!