SÉTA

2013.03.01. 15:49

Takaríts jókedvvel!

Sokszor könnyebb rendetlenséget csinálni, mint rendet rakni. Pedig a rend és tisztaság fontos, különösen a hálószobánkban.

Hunyadkürti Lilka

A nehézség már ott kezdődik, hogy rávegyük magunkat, na, akkor most pakolok és takarítok. Ne egy unalmas, szürke nap határozd el, hanem amikor jó a kedved, fel vagy dobva és tele vagy energiával. Minden pakolásnál és takarításnál vedd számba, mire van szükséged a továbbiakban. Amit már fél éve nem vettél elő, azon már mindenképp gondolkodj el. Könyvet viszont sose dobj ki. Inkább ajándékozd el, de a könyvek nagy kincset érnek. Egy mesekönyv is, de persze érthető, ha 15 év felett valaki kidobálja őket.Az is nagyon fontos, hogy időnként újítsd meg a szobád. Kell egy fajta változatosság néha. A szoba tükrözze a lelked, a személyiséged, és ahogy egyre idősebb leszel, eltűnnek majd a poszterek, a plüss állatok is. A  takarítást hetente egyszer ajánlott elvégezni, persze ezt kevesen tesszük meg, pedig fontos. Az ágyneműt, ha esténként zuhanyozol, akkor ráérsz két, két és fél hetente is lecserélni. Ha reggelente fürdesz, akkor hetente. Abból a nagy energiából, amivel elkezdted a takarítást és pakolást semmi nem marad majd, ám tiszta, szép és rendes szobában sokkal jobban fogsz aludni. Megéri a fáradozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!