karate

2021.06.03. 09:48

Veretlenül lett bajnok Otártics és Horváth

Kiváló eredményekkel zárták a barcsiak a fővárosi karate országos bajnokság küzdelmeit.

Kun Zoltán

Forrás: Barcsi VSE

Budapesten az UTE jégcsarnokában rendezték meg a tavalyi esztendőben elmaradt WKF Karate Magyar Bajnokságot. Az idén végre megrendezett viadalon a U14-től U21-ig tartó korosztályok képviselői léptek küzdőtérre.

– Két versenyzővel neveztünk az U14-es korcsoportban – tájékoztatott Erdős Zoltán, a Barcsi VSE vezetőedzője. – Mindkét versenyzőnk felért a csúcsra, vagyis a dobogó tetejére állhatott. Horváth Gergő eddig is remekelt, hiszen 2019-ben utánpótlás magyar bajnok volt. A tavalyi elmaradt verseny után most az U14 korcsoportban bizonyított ismét a legjobbak között. A kumite (küzdelem) kategóriában a +55 kg-ban egy UTE, egy Honvéd és egy Shitokai Hungary színeket képviselő versenyzőt megelőzve szerzett magyar bajnoki címet. Klubtársa, Otártics Enikő ugyancsak az U14-es korcsoportban volt érdekelt. A +54 kg-ban valamennyi vetélytársát magabiztosan győzte le, ennek eredményeképp megérdemelten lett aranyérmes. Mindez azt is jelenti egyben, hogy immár háromszoros magyar bajnok. A barcsiakat Erdős Zoltán vezetőedző és a hétszeres magyar bajnok Erdős Martin edző készítette fel a versenyre.

Otártics Enikő továbbra is remek formában van, melyet bajnoki címe is bizonyít

Fotó: Barcsi VSE

Előkelő helyen zárták a pontversenyt a somogyiak

Az országos bajnokságon ott voltak a Balaton Budo sportolói is. Drenkovics János a kadet korcsoportban a kumite versenyszámban volt érdekelt a +70 kg-ban. Remek versenyzéssel szerzett ötödik helyezést.

A WKF Korosztályos Karate Magyar Bajnokság egyesületi éremtáblázatára két arany­émmel kerültek fel a barcsiak. A Balaton Budo egy ötödik helyezéssel volt érdekelt. Az éremtáblán az esélyes MTK szerezte meg az első helyet 17 arany-, 13 ezüst-, valamint 16 bronzéremmel. A Barcsi VSE a harminckét klub közül az előkelő hetedik helyen zárt a megszerzett két aranyéremmel.

Az egyesületi ponttáblán ugyancsak az MTK végzett az élen 93 ponttal, a 68 pontig jutó UTE, valamint a harmadik helyen 23 ponttal záró BHSE előtt. A barcsiak két aranyérme hat pontot jelentett, ami a tizenegyedik helyet jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!