Diákolimpia

2022.05.20. 18:00

A kaposvári katolikus iskola is döntős lett

Fenyő G.

Újabb diákolimpia döntősünk van röplabdában: a Kertész Gabriella irányította Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola III. korcsoportos leány együttese hazai környezetben vívta ki az országos nyolcas döntőt. A kaposvári leányok az első fellépésükön mohácsi, a döntőben pedig a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskolát verték magabiztosan három játszmában. 
A IV. korcsoportos, ugyancsak Kertész Gabriella vezette Nagyboldogasszony fiúcsapatát a bonyhádi elődöntőben szólították pályára. Bemutatkozásként a budapesti Német László Gimnáziumot 3–0 arányban legyőzték, az első helyért játszott találkozón viszont 3–1-re alulmaradtak a kecskeméti Arany János Általános Iskolától, így nem jutottak be az országos döntőbe. 

Veszprémben volt érdekelt az Orbán László vezényelte nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola, ám nem kísérte siker a szereplésüket. Az első mérkőzésükön 16 góllal (31–15) maradtak alul a Kőkúttal szemben, majd kikaptak a házigazda veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolától is öt góllal (24–19), így csoportjukban a negyedik helyen végeztek.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!