Közélet

2016.11.29. 13:12

Átlépi a megye határát a jótékonysági pizzaparty

Jótékonysági pizzapartyt szerveznek diákoknak: a zalai programok után első alkalommal Somogyban rendezik meg decemberben az akciót. A szervezők több száz fiatalnak akarnak kedveskedni térségünkben.

Harsányi M.

– Öt évvel ezelőtt indult a Jótékonysági Pizzaparty Sorozat Nagykanizsáról – tájékoztatott Tar Mihály főszervező. – Akkor jött a gondolat, ha tíz nap alatt összegyűjtünk a Facebook segítségével százezer forintot, akkor meghívunk száz kisiskolást egy jó kis bulira. A vártnál több pénz jött össze, ráadásul sikerült úgy összehozni a feltételeket, hogy már akkor 200 meghívót küldhettünk ki a város iskoláiba, ahol a tanárok választották ki azokat a gyerekeket, akik ezután eljöhettek az első ilyen eseményre.



Az eltelt öt év alatt folyamatosan nőtt a rendezvény, mely az idén már hét helyszínt érint. A főszervező kitért rá: az első hat helyszín zalai volt. Az idén pedig már átlépik a megyehatárt, ugyanis Zákányfalu első somogyiként vállalkozott arra, hogy megrendezi az I. Zákányfalui Jótékonysági Pizzapartyt. A dél-somogyi település ráadásul annyira első lett, hogy az idei sorozat is ott indul, ugyanis már Mikulás napjához kapcsolódva, december 4-én lesz a pizzaparty. A helybeliek szervezésének köszönhetően száz kisgyereket tudnak megvendégelni, s a zákányfalui gyerekek mellett zákányi és őrtilosi alsó tagozatos diákok és ovisok is részt vehetnek a rendezvényen, s programot is kapnak a pizzák mellé.
A gyűjtés már elkezdődött és december 10-ig tart, s majd akkor derül ki, az idén is sikerül-e annyi adományt gyűjteni, hogy a terv megalósulhasson. A gyűjtésből a letenyei és a nagykanizsai pizzaparty anyagi hátterét teremtik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!