Közélet

2013.06.21. 18:23

Csehországi vevő viszi az AVE-cégeket

A hét kelet-közép-európai érdekeltséget az anyacég eladja a cseh EP Industries-nek, mely az energetikában utazik, hulladékgazdálkodási tevékenységéről nem tudni.

Fónai Imre

Azt, hogy az AVE Magyarország Kft.-n belül a siófoki székhelyű AVE Zöldfok Zrt. jövőjét milyen módon érinti a pénteki hír, miszerint cseh vevőnek értékesítik az osztrák AVE hét kelet-közép-európai cégét, Szabó Zoltán vezérigazgató sem tudta megmondani érdeklődésére. Egyelőre a száraz tényekre kell szorítkoznunk: az AVE ausztriai társasága megmarad, a hét kelet-közép-európai érdekeltséget azonban az anyacég eladja a cseh EP Industries-nek, mely alapvetően az energetikában utazik, hulladékgazdálkodási tevékenységéről nem tudni. Az Energie AG Oberösterreich az anyavállalat, ennek egyik ágazata a hulladékgazdálkodás, s eddig az AVE Umwelthez tartoztak a különböző országokban létrehozott társaságok, mint az AVE Magyarország Kft. is.



A siófoki székhelyű AVE Zöldfok Zrt.-vel kapcsolatban a minap megírtuk: a siófoki önkormányzat garanciát kért arra vonatkozóan, hogy a június 30-i határidőig át tud alakulni olyan módon, hogy tovább végezhesse a lakossági hulladékszállítást. A város minden eshetőségre felkészülve saját céget alapított Siókom elnevezéssel. Balázs Árpád polgármester azt tartja valószínűbbnek, hogy a ma AVE Zöldfok néven futó társaság marad a közszolgáltató. Szabó Zoltán vezérigazgató pénteken annyit mondott: zajlanak az előkészületek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!