Közélet

2017.06.01. 09:12

Ha terv van, lesz pénz is fejlesztésre

A Balatonnál és Somogyban jelentős források állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a balatoni települések, a turizmusból élők biztos megélhetést találjanak az ágazatban, az ide érkező vendégeket pedig kulturált körülmények fogadják – mondta Móring József Attila képviselő a Fidesz Somogy Megyei Választmányának balatonboglári ülése előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Kolumbán Tünde

Néhány napon belül 260 millió forintról szóló támogatási szerződést írunk alá Balatonboglárral, amelyből a Buborék fürdő és a Platán strand újulhat meg – jelentette be Móring József Attila. A képviselő szerint az átalakuló Európában biztonságos úticélként Magyarországnak, a Balatonnak sőt Horvátországnak is fel kell készülnie azoknak a Nyugat-európai vendégeknek a visszatérésére, akik egy ideje más célterületekre utaztak. Móring a közelgő turisztikai fejlesztések között említette a Buzsákra tervezett Berek látogatóközpontot, amely 440 millió forintos támogatást nyert, vagy a Balatonmáriafürdőtől Mesztegnyőig húzódó kerékpárutat, amit 550 millió forintból valósítanak meg.



A turizmus Somogy legnagyobb értéke és kitörési lehetősége – ezt már Szászfalvi László, Csurgó térségének országgyűlési képviselője mondta, aki arról is beszélt, hogy a Balaton-part fejlődésével a Dráva mentén ugyan nem tudnak lépést tartani, mégis arra törekszenek, hogy ökoturisztikai termékként tudják pozícionálni a térséget.
Gelencsér Attila a hazai turizmus helyzetéről szólva a 2016-os rekordévet emelte ki azzal, hogy az országosan 27 milliós vendégéj-növekedés a világátlag dupláját, míg az európai átlag háromszorosát jelenti. A kiemelt jelentőségű nemzetgazdasági ágazat országosan félmillió embernek ad kenyeret. A képviselő elmondta: Kaposvár milliárdokat költ turizmusra és a sportlétesítmények fejlesztésére, és a megyeszékhely kiemelten gazdag rendezvénynaptárral rendelkezik.
Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke a jövő héten induló borfesztiválra hívta fel a figyelmet, ugyancsak városa programjaira világított rá Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere is azzal, hogy települése felkészült a 2017-es nyárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!