Kék hírek, bulvár

2017.06.19. 09:10

Hamis tanúzással vádolják, ittas testvérét védte

Hamis tanúzás miatt emelt vádat egy nemesdédi férfi ellen a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. Testvérét próbálta védeni, aki volán mögé ittasan ült volán mögé.

K.G.

A vádlott testvére ellen 2015 júniusában ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, melynek során azzal védekezett, hogy mielőtt a rendőrök megállították, a gépkocsit valójában a józan állapotban lévő vádlott vezette, míg ő a hátsó ülésen aludt. A vádlott azért, hogy testvére védekezését igazolja, 2015 szeptemberében valótlan tanúvallomást tett. Nem tudott azonban elfogadható magyarázatot adni arra, hogy ha valóban ő volt a sofőr, miért nem várta be a rendőri intézkedést, illetve miért csak hónapokkal az eset után jelentkezett a rendőrségen.

A hamis tanúvallomás végül nem tévesztette meg az ügyben eljáró hatóságokat, ezért a járásbíróság a testvért ittas járművezetés miatt pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, míg a vádlott ellen büntetőeljárást kezdeményezett az ügyészségen. Az ügyészség a bűncselekmény elkövetésekor még büntetlen vádlottal szemben, – akit azóta más ügyben már jogerősen elítéltek hamis tanúzás miatt – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!