Közélet

2017.01.10. 05:17

Kereki példa: a polgármester hasogatta fel a fát az idős rászorulónak

Saját kezűleg vágta fel a kereki polgármester egy fagyoskodó idős asszonynak a tűzifát, erről tájékoztatta szerkesztőségünket a balatonföldvári Boronissza Dezsőné. Ő maga 85 éves, és a rokona, egy 75 éves asszony kapta Kerekiben a segítséget.

Kovács Gábor

Betegeskedik, nehezen jár, nem tudta volna egyedül megoldani az ellátását. A polgármesternek nem volt éppen embere a feladatra, ezért két munkatársnője kíséretében maga hasogatta és fűrészelte fel a fát, és be is talicskázta a portára. Nem sok településvezető tenné ezt meg, vélte Boronissza Dezsőné, ezért példaként lehetne állítani mások elé a kereki polgármestert. Csicsai László Viktornak erről más a véleménye, szabódva beszélt a történtekről.


A polgármesternek ez a természetes

– Természetesnek tartom, nem nagy dolog ez. Az idős hölgy szociális tűzifát kapott, mert alacsony a nyugdíja. 31 köbméterre pályáztunk, ebből kapott ő két köbmétert. Nem boldogult vele egyedül, ezért mentünk és felvágtuk neki.
Kereki egy elöregedő település, sok a magányos, idős ember, néhol egymástól távol eső házakban élnek, gyakran nincsenek elérhető közelségben fiatalok, akik segíthetnének. A település azonban így is szerencsés helyzetben is van, mert a Balaton-part közelsége miatt alacsony a munkanélküliség, és kevés a közmunkás. Mihelyst odaértek, ők fejezték be a fűrészelést. De ha minél előbb segíteni akarnak, mindenkinek fel kell vállalni a munkát.
– Természetesnek veszem, ha be kell állni dolgozni, és nem csak irodai munkáról van szó, hanem arról, ha meg kell fogni a gereblye, a fűnyíró vagy éppen a fűrész végét – mondta a polgármester, akinek tanári végzettsége is van. – Úgy kell felfogni, hogy azt a közösséget szolgáljuk, amelyik megtisztelt bennünket a bizalmával. Lehet, hogy más településen nincs így, nálunk igen.



Időben felkészültek a télre

A település gazdálkodása lehetővé tette, hogy felkészüljenek a télre. Még támogatásokat is tudtak osztani. A helyben lakó,  Kerekiben egész évben tartózkodó gyermekek hat éves korig fejenként tízezer forint támogatást kaptak. A nappali tagozaton  általános-, közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató kereki tanulók részére szintén tízezer forintot utaltak ki, a 60 év feletti lakosok pedig ötezer forintot kaptak karácsonyi támogatás címén. A gyermekek részére 14 éves korig 2500 forintot érő karácsonyi csomagot állítottak össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!