Közélet

2017.06.30. 07:00

Krátert mosott ki az eső, mely egyre mélyül

Azzal kereste meg lapunkat egy somogygeszti férfi, hogy esőzés után elöntötte udvarát az iszap. A háza mögötti domboldalról lezúduló csapadék egy krátert mosott ki, s az a szomszéd telekről a férfi házának vezeti a sáros vizet.

Koszorus Rita

– A nagy mennyiségű eső ide zúdul, és ha a házam alá megy a víz? Mert most már ettől félek. – mutatta a mélyedést Kovács József. – Ez legalább 1 méter 30 centi mély és a víz ott megy ki, a ház aljánál. – Onnan pedig egyenesen zubog tovább a csapadékvíz az udvarra, betemetve iszappal a kiskertet és a házhoz vezető járdát.
Kovács József nem szeretné, ha Somogygeszti is hasadékáról lenne híres, akárcsak Somogybabod. Ezért szerinte addig kell megoldani a problémát, amíg nem hasad ketté teljesen a föld. De Kovács József sem energiával, sem pénzzel nem bírja a mélyedés eltüntetését. Ráadásul szomszédja, akinek a telkén van a gödör, nem törődik azzal. Ezért segítséget vár az idős férfi, azt mondja az is javítana a helyzeten, ha a gabonaföldön keresztirányú barázdát szántanának. Ezt Csór Zoltán, polgármester műveli, aki elmondta: készített ő már barázdát, de feltöltötte a víz. – Természetesen, ha hivatalos levélben megkeres a problémájával Kovács úr engem vagy a jegyző asszonyt, nem zárkózunk el a segítségnyújtástól – tette hozzá Csór Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!