Közélet

2014.11.21. 14:53

Megmozdult Somogy a mélyszegénységben élő házaspár megsegítésére

Megmozdult egész Somogy, sőt az ország más részeiről is segítséget ígértek Benke Jánosnak, akinek a héten örökítettük meg a történetét.

K.G.

A 69 éves újvárfalvai férfi végső elkeseredésében kereste meg szerkesztőségünket, mert 29 ezer forintos nyugdíjából 16-17 ezer forintot kellene gyógyszerekre költenie, emiatt néha csak vajas kenyérre való marad. Ugyanakkor a felesége is nagybeteg, ezért már az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

Sokan jelentkeztek azonnal, hogy a segítségére sietnének, köztük a kiskorpádi asszonyok: Kovács Hajnalka, Keresztúri Zoltánné, Ignáczné Csupor Anita, Lászlóné Nagy Szilvia és Szabó Ferencné. Autóval indultak útnak Újvárfalvára, mert egy fagyasztóládányi élelmiszert készítettek össze adományul: lisztet, cukrot, olajat, disznóvágásból hurkát, kolbászt.

A kaposvári katonák a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Nemzeti Támogató Zászlóaljának híradós szakaszában szintén gyűjtést indítottak a nehéz sorsú férfinak Benke Alexandra őrvezető kezdeményezésére. Egy magát megnevezni nem kívánó, somogyszentpáli idős asszony pénzt ajánlott fel, sőt Budapestről is érkezett hasonló hívás egy másik hölgytől. A segíteni szándékozó emberek többségének nincs magas jövedelme, de fontosnak tartják, hogy működjön az elesettek közötti összetartás. 
      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!