Közélet

2017.05.15. 13:44

Nagyberényi kisdiákok diadalmaskodtak a természet(ismeret) felett

Két természeti vetélkedő döntőjén is az első helyet szerezték meg a Nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskola diákja a hétvégén.

Sonline

Elsők lettek az iskola diákjai a hétvégén Salgótarjánban megrendezett „KIS FÜRKÉSZ” országos természetismereti és természetvédelmi verseny döntőjén. A tanév során a csapatoknak három fordulón keresztül kellett feladatlapokat kitölteniük. A kérdések a gyógynövények felhasználásáról, gombák, madarak felismeréséről szóltak. A tanulóknak néprajzi feladatokat is meg kellett oldaniuk, valamint terepi megfigyeléseken is részt vettek.


A versenyen közel 150 csapat mérettetett meg az ország minden részéről. 
A csapat tagjai:
Babodi Balázs
Márton Csenge
Szunyog Zoé
Tringer Boglárka
Felkészítő tanár:
Ágoston László


Szintén a hétvégén a Siófok-Kilitin a Kálvária ligetben rendezték meg a Gyerekerdő-Kerekerdő Alapítvány háromfordulós levelező versenyének döntőjét a Madarak, fák napja alkalmából. A versenyen a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdések szerepeltek.
A döntőben hat állomáson kellett a gyerekeknek különböző feladatokat megoldaniuk. Nem csak tudás, hanem ügyesség és szerencse is kellett a győzelemhez.
A részt vevő hat iskola csapata közül a Nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskola diákjai szerezték meg az első helyezést.
Jutalmul részt vehetnek a szervező alapítvány ötnapos nyári napközis táborában.
A csapat tagjai:
Ágics Máté
Miklosics András
Németh Dorka
Tóth Marcell
Felkészítő tanár:
Gazsóné Dorka Edina


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!