Közélet

2017.06.16. 11:17

Négy megyét érintő forgalomkorlátozás lesz a Balatonnál

A tókerülő kerékpáros teljesítménytúra miatt megyeszerte lesznek ideiglenes forgalomkorlátozások szombaton.

Sonline

A XXIII. Balaton Maraton kerékpáros tókerülő teljesítménytúra miatt négy megyét (Somogy, Zala, Veszprém, Fejér) érintő forgalomkorlátozás lesz szombaton.
A Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség által meghirdetett rendezvényen a biciklisek szombat reggel kilenc órai siófoki indulással – a főútvonalakon rendőri biztosítás mellett – várhatóan legkésőbb délután fél négyig megkerülik a Balatont. A teljesítménytúrán körülbelül 1000-1200 kerékpáros vesz részt, közülük mintegy 300-400 sportoló gyorsabb haladásra képes, őket a rendőrök a túra teljes útvonalán felvezetéssel, az érintett útkereszteződések ideiglenes lezárásával, egyes útkereszteződésekben forgalomirányítással segítik. A lassabb tempóban haladók az élmezőny után a KRESZ-szabályokat betartva közlekednek.



A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságok kéri a járművezetőket, hogy az érintett útvonalon és időszakban a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!