Közélet

2017.06.24. 20:26

Nemesi gyűlést tartottak Somogyban

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg a Nemes előnevű települések találkozóját, mégpedig a hétvégén, és ezúttal Nemesdéd adott otthont a rendezvénynek.

K.G.

Több tucat községből 300-nál is több vendég érkezett a faluba, tudtuk meg Tompa Boldizsár Endre polgármestertől. Még Szerbiából, Ausztriából, és Szlovéniából is küldöttséget menesztettek a magyarlakta Nemes előnevű településekről, hogy kinyilvánítsák az összetartozásukat. A rendezvényt Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a térség országgyűlési képviselője, Móring József Attila jelenlétében. Helytörténeti kiállítással várták a nemesdédiek az érkezőket, főként kézműves tárgyakat és egyházi relikviákat mutattak be.

A színes programok során felléptek a helyi óvodások és iskolások, a nemesdédi Napsugár nyugdíjasklub tagjai, a vései női énekkar, de vajdasági és gyimesfelsőloki néptáncosok is ropták a színpadon. A rendezvény zárásaként átadták a stafétát a következő év helyszíne, a szomszédos Nemesvid önkormányzatának. A Nemes előnevű települések találkozóját elsőként Nemesvid egykori polgármestere, Árvai Tibor kezdeményezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!