Sport

2015.01.07. 19:44

Nincs B-terv: Sólyom Sándor kihátrálhat a Rákóczi mögül

Szerdán találkoztak először a Kaposvári Rákóczi FC tagjai. Információk szerint a játékosoknak, az edzőknek valamint a technikai dolgozóknak is több havi bérével tartozik a klub, s ez a helyzet egyelőre változatlan. Sajtóhírek szerint előzetesen az is kérdéses volt, hogy a labdarúgók egyáltalán edzésbe állnak-e.

Klein Péter

– Annyi kötelezettségem volt a játékosok felé, hogy a december közepén történt tulajdonosváltás után, a többségi tulajdonos álláspontját ismertessem a csapatnak – fogalmazott Illés János, a Kaposvári Rákóczi FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez röviden és tömören annyi, hogy az elmúlt napok történései miatt Sólyom Sándorban megkérdőjeleződött az a gondolat, hogy részt kíván-e venni a kaposvári labdarúgás jövőjében. A válaszara egy-két napos türelmi időt kért. A város vezetőivel kíván értekezni a témával kapcsolatban. Ennek, a pár napon belül megtörténő egyeztetésnek a következményeként fogja kinyilvánítani, hogy a továbbiakban akar-e a Rákóczival foglalkozni.

Mint arról már korábban is beszámoltunk a somogyi zöld-fehéreknél komoly tartozásokat halmoztak fel a játékosok felé, így az idei év első találkozója arról is hivatott dönteni, hogy egyáltalán munkába állnak-e a labdarúgók. A Rákóczi új többségi tulajdonosa, Sólyom Sándor, a Puebla Kft. ügyvezetője vállalta, hogy január 10-éig rendezi a tartozásokat, de ezt egyelőre nem tette meg, bár a határidő sem járt még le... Karácsony előtt a keret és a stáb tagjai összesen egymillió forintos gyorssegélyt kaptak.
[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Sólyom Sándor pár nap múlva dönt a folytatásról
[/caption]
A Hivatalos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) december 30-án levelet küldött Kaposvárra, melyben felszólította a klubot, hogy rendezze tartozásait.
– A szankciók akkor léphetnek érvénybe, amikor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Versenybizottsága megállapítja a szabálysértő
magatartást – fogalmazott lapunknak Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára. – Az érvénybe lépésére nyolcnapos határidő van, ami a jövő hét elején fog lejárni. Amikor a Versenybizottság megállapította a szerződésszegést, akkor a játékosok szabadon igazolhatóvá válnak. A klubnak természetesen ki kell fizetnie ezután is tartozásait a labdarúgók felé, s még pénzbüntetésre is számíthat. Az üggyel kapcsolatosan kerestem a Rákóczi új tulajdonosát, Sólyom Sándort, de nem reagált a megkereséseimre.



– Hét játékos kérte a HLSZ segítséget abba, hogy szólítsa fel a klubot, hogy a velük szemben lévő tartozásukat egyenlítsék ki – mondta a levéllel kapcsolatosan Illés János, aki továbbá elmondta, hogy nem készültek B-tervvel, s bízik abban, hogy a város vezetése által támogatott szerződés megvalósul és boldog lesz a történet vége.

A Rákóczi a 12. helyen töltötte a téli szünetet, s a kaposvári labdarúgók kedden délelőtt kezdik meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Ami – ha nem rendeződnek a körülmények – egyáltalán nem lesz zökkenőmentes. Ráadásul az átigazolási időszak első egy hónapjából is kizárta az MLSZ a Rákóczit.
A klubbal kapcsolatos információkhoz továbbra sem tudnak hozzájutni azok a szurkolók, akik a Rákóczi hivatalos honlapjára kattintatnak, ugyanis az már hetek óta karbantartás alatt áll...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!