Közélet

2011.06.09. 13:09

Óriásharcsát fogtak a Balatonon, csata a boglári kikötőben

Egy órán keresztül fárasztotta a rekordméretű és súlyú - 93 kg - harcsát a balatonboglári kikötőben.

Fenyő Gábor

Rekordméretű és súlyú harcsát fogott Ferencz-Huszár Antal a balatonboglári hajókikötőben. A fárasztás vagy egy órán át tartott, miután a 93 kg-os óriásharcsa a fonottzsinórt rátekerte az egyik cölöpre a három méter mély vízben. A harcsát a Halker szállította el és dolgozta fel; öt ember két órán át dolgozott, míg megnyúzták és feldarabolták a rekordhalat.

Csak érdekességként: 2007 szeptemberében ugyancsak a balatonboglári hajókikötőben – csak nem a közvetlen kikötői részen, hanem a móló végén – Jancsek János 103 kilós harcsát akasztott. Ez volt az első – és mind a mai napig az utolsó – olyan balatoni példány, amely 100 kg-on felüli volt.



A jelek szerint jó évet zárnak a somogyi harcsavadászok. Május 13-án Hegedűs Gyula 98 kg-os példányt akasztott – a Desedán fogott nagybajszúak közül ez volt az eddigi legnagyobb, egyben az országos Top 10-ben is helyet követelt magának –, másnap pedig (szintén a Desedában) Radics Jenő fogott 52 kg-os halat. Mindkét horgász úgy döntött, hogy visszaengedi a harcsát a vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!