Közélet

2015.08.17. 15:33

Özönvízszerű felhőszakadás, újra megtépázta a vihar Somogyot

Hétfő délután hatalmas felhőszakadás érkezett Balatonújlak és Balatonkeresztúr térségébe, ahol az özönvízszerűen lezúduló eső a közlekedést is megnehezítette.

Sonline

A lezúduló esővíz szabályosan elöntötte az utcákat, s egyes helyeken a házakba, pincékbe is betört. A marcali tűzoltók vonulnak a településen élők segítségére. A 68-as út balatonújlaki elágazója szinte járhatatlanná vált.

A nagy mennyiségű esővizet a csatornák nem tudták elvezetni Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúron, ezért mintegy fél méteres víz hömpölygött az utcákon. A marcali hivatásos tűzoltók a Vilma és az Ady Endre utcában dolgoztak, az udvarokról és a lakóházakból is szivattyúzni kellett a vizet.  A Rákóczi utcában a helyi önkéntesek álltak szolgálatba. A rendőrőrs épületét is elöntötte a víz.



Balatonújlakon a kéthelyi önkéntesek dolgoznak a víz eltávolításán, de az ott élők segítségére sietnek még a kaposvári hivatásos tűzoltók is. Somogybabodon, a Kossuth Lajos utcában egy lakóházat öntött el a sár, amit a szántóföldekről hozott le az eső. Két erőgéppel dolgoznak a víz elvezetésén az önkormányzat munkatársai, s a siófoki katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és kollégái is a helyszínre siettek.


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 7-es számú főút csapadékkal érintett szakaszán vízátfolyások alakultak ki. Ezért külön figyelmeztetést adtak ki, melyben felhívták a figyelmet a megváltozott viszonyokra, helyenként az útra került sárfelhordásra.



A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfői összegzése arról számolt be, hogy a szombat éjszaki vihar után még vasárnap is érkezett bejelentés segélyhívójukra: a zivatarzónában az erős szél fákat és épületeket tépázott meg főként a Balaton térségében. Balatonszárszón egy kettéhasadt fenyőfa rongált meg egy személyautót. Balatonszemesen megrepedt egy fenyőfa törzse, ami egy nyaralóépületet veszélyeztetett.  Somogy déli részén a nagyatádi tűzoltóknak akadt munkájuk, Berzence és Nagyatád között ugyanis egy akácfa dőlt az útra, elfoglalva az egyik forgalmi sávot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!