Közélet

2016.08.22. 16:43

Siófokon a szemetelő sok, Bogláron a fű nő túl gyorsan

Míg Siófokon a kukákból kifolyó szeméttel nem bír a parti korzó fenntartásáért felelős önkormányzati kft., addig Balatonbogláron egyes parti területek rendezettségével elégedetlenek a városvezetők, a lakók és a nyaralótulajdonosok.

F. I.

A boglári Jankovich-telepről jelezték olvasóink: a nyár folyamán panaszok sorával árasztották el az önkormányzatot, mert a korábbi évekhez képest jóval elhanyagoltabb a partmenti terület. Legutóbb a Jankovich-telepiek hagyományos napján is hangot adtak többen a nemtetszésüknek a megszokottnál magasabb fű, néhol a parlagfű burjánzása miatt.
Mészáros Miklós balatonboglári polgármester azt mondta lapunknak: a problémát a város illetékesei is érzékelték, több felszólítást is küldtek a területért felelős vállalkozónak, s az ennek nyomán részben pótolta is a hiányosságokat. A városvezető megjegyezte: – Sajnos, a közbeszerzési árversenyben alulmaradt a boglári vállalkozó, akivel meg voltunk elégedve. Egy évre egy siófoki vállalkozás nyerte el a munkát.



Siófokon e közben a parti sétányon az esti vendégtömeget nem győzik a szemetesedények, Lengyel Róbert polgármester azt írta Facebook-oldalán, hogy míg a Petőfi sétányon az önkormányzati Balaton-parti Kft. láthatóan nem tud megbirkózni a látszólag egyszerű feladattal, addig például a népszerű homokos strand, a Plázs tiszta, az ottani vállalkozások rendet tartanak. A városvezető arról is írt: a következő képviselő-testületi ülésen határozott intézkedéseket fog javasolni a Balaton-parti Kft. ügyében.

Átvilágították a városi cégeket

Lezárult a Balaton-parti Kft. és a Siotour átvilágítása. A siófoki önkormányzat mindkét cégének gazdálkodását a kaposvári székhelyű Kontroll Audit Kft. vizsgálta át, a város pályázatán elnyerve ezt a feladatot. A jelentés – mely hamarosan a képviselő-testület elé kerül – már Lengyel Róbert asztalán van, aki azt írta ennek kapcsán a Facebook-oldalán: „Sajnos cégeink nincsenek egyszerű helyzetben és ez a letett jelentésekből is kisejlik. Megint csak évekkel ezelőtt született döntések negatív következményit leszünk kénytelenek valamilyen módon kezelni, a pénzügyi összeomlásokat megakadályozni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!