Közélet

2016.06.16. 07:50

Somogyi falut venne be ismeretlenül a Munkáspárt

Négy jelölt indul az áprilisban lemondás miatt megüresedő polgármesteri székéért az alig 450 lelkes Bodrogon. Hárman független falubeliek, egyikőjük Budapesten él, s a Munkáspárt színeiben indul a július 10-i választáson.

Szűcs T.

Nem túlzás talán azt állítani, hogy kuriózumnak számít a bodrogi időközi választás, amit július tizedéken tartanak a faluban. Mint arról beszámoltunk, a 2014-ben, s korábban 2010-ben is polgármesterré választott Sütő Ervinné lemondott településvezetői tisztségéről, mert a helyi, baptista gyülekezet által fenntartott iskolában eddigi pedagógusi munkája mellé vezetői feladatokkal is megbízták, s inkább ez utóbbira kívánt teljesértékűen koncentrálni. A jelöltállítás végén azonban kiderült, többen is szeretnének polgármesterként feladatot vállalni Bodrogon.
– Négy jelöltet vettünk hivatalosan nyilvántartásba, közülük hárman függetlenként gyűjtötték össze a támogatói aláírásokat, míg egy jelöltet a Munkáspárt támogatásával regisztráltunk – mondta megkeresésünkre Lukács Zoltán, Hetes-Bodrog-Várda körjegyzője.



A három független jelölt – nem nagy meglepetésre – szorosan kötődik Bodroghoz. Köztük van Szentgróti József, a jelenlegi alpolgármester, Erdei Norbert, a Somogyban a szegény családok megsegítése révén széles körben ismert Siet a Segítség (SAS) Alapítvány kurátora, a helyi önkéntes tűzoltók parancsnoka, valamint Kovács Balázs József, aki munkája és családja révén is több szállal kötődik a kistelepülés életéhez, ugyancsak mindenki ismeri a faluban. Velük szemben méreti meg magát teljesen ismeretlenül Fehérvári Zsolt István, aki a Munkáspárt támogatását élvezi, s szintén sikerrel abszolválta a jelöltállítás – lélekszámhoz mérten nem túl magas – tizenegy főben meghatározott támogatói aláírásgyűjtését, aki nem mellékesen a Munkáspárt központi bizottságának tagja.

– Van Somogyi kötődésem, Kaposváron születtem, s gyermekkorom is sok szép emlékkel kötődik Kadarkút környékéhez – mondta a vasúti járműszerelőként dolgozó Fehérvári Zsolt, aki hozzátette, ha megválasztják, természetesen Bodrogra fog költözni családjával. A Munkáspárt jelöltjének nem ez az egyetlen hasonló megmérettetése időközi választáson, a Zala megyei Kisrécsén február 28-án alulmaradt Tóth Luciával, a település korábbi polgármesterével szemben, akkor Fehérvárira mindössze kilencen voksoltak. Megtudtuk, a jelöltek közül Szentgróti József és Fehérvári Zsolt társadalmi megbízatással, míg Kovács Balázs József és Erdei Norbert főállásban látná el a polgármesteri tisztséggel járó feladatokat.

A Munkáspártnak egyetlen polgármestere van: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 900 lelket számláló Borsodbóta településvezetője Gulyás János még tanácselnök is volt, majd a rendszerváltás óta szülőfalujának településvezetője a párt színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!