Nosztalgia

2017.07.16. 06:30

Terepasztalokon robogtak a vonatok

A kaposvári vasúti emlékmúzeumban várta az érdeklődőket szombat este a Verebély László Vasúttörténeti Egyesület.

Gyeszát Zsolt

Kemenczei Róbert, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta: nemrégiben a Múzeumok Éjszakájára is programmal készültek, s akkor többen jelezték számukra, hogy újra kíváncsiak lennének a modellvasútra. Emiatt is szervezték meg az eseményt. Három terepasztalt, valamint számos működő, motorhangot adó, dudáló vasúti modellt, személy- és tehervonatot tekinthettek meg a látogatók. De régi egyenruhát is magukra ölthettek a gyerekek, akiknek szívesen bemutatták a vasút, s a vonatok történetét is. Ám nem csak az egyesület, hanem régi táblák, szabálykönyvek is meséltek a vasút múltjáról. Aki pedig este látogatott el a múzeumhoz, a világító modellvasúti szerelvényekkel is megismerkedhetett.

A programra több család ellátogatott. A nyolcéves Somogyvári Zoltán is érdeklődött a vonatok iránt. Mint elmondta: a terepasztalon robogó mozdonyok nagyon tetszettek neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!