Kultúra

2016.04.29. 14:14

Tizenegy bemutatóval készül a jövő évadra a Csiky

Tizenegy bemutatóval készül a 2016/17-es évadra a Csiky Gergely Színház – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Rátóti Zoltán igazgató, aki fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni a tervezett felújítás körüli bizonytalanságok okán, hogy bármilyen körülmények közt kell is dolgozniuk, Kaposvár nem maradhat színház nélkül.

Márkus Kata

Kifejezetten sikeresnek ítélte a vége felé közelítő idei évadot Rátóti Zoltán színidirektor. – A Mezítláb a parkban című darabot például nem tudtuk eleget játszani – összegzett Rátóti Zoltán –, a Luxemburg grófja pedig igazi operettsikerként nem csak Kaposvárt, de a környéket is megmozgatta. A Figaro házasságával sikerült behozni a fiatalokat is a színházba, a Bérczes László rendezte A gát című stúdióelőadást pedig meghívták a POSZT-ra. Bérczes László az idén Jászai Mari-díjat kapott.



Fülöp Péter gazdasági igazgató a 2015-ös naptári év számait ismertette: 24 előadást összesen 269 alkalommal játszottak a színészek, hét különböző darabot 27 különböző helyszínen mutattak be. Összesen 13 ezer 856 kilométert utaztak a színészek, 2015-ben 74 ezer 82 színházlátogatást regisztráltak a Csikyben. Kérdésünkre Fülöp Péter közölte: 2014-hez képest három százalékkal nőtt a bérletesek száma, 13 ezer 403-an váltottak bérletet az idei évadra.
A 2016/17-es évad tizenegy bemutatója között kettő gyermek-, kettő stúdió-, egy kamaraelőadás és egy tantermi darab is lesz.

– Az első nagyszínpadi bemutató Bereményi Géza Shakespeare királynője című történelmi színjátéka lesz szeptember 23-án – mondta Rátóti Zoltán. – Az első gyermekelőadás előtte, szeptember 15-én A két Lotti lesz, a stúdiószínpadon pedig október 28-án mutatjuk be Németh Ákos Babett hazudik című drámáját. November 4-én következik a nagyszínpadon a Kőműves Kelemen című rockballada, majd a stúdióban november 18-án a Kövek a zsebben című film-történet. A Négyszögletű kerek erdő című gyerekdarabot Mikulás napjára tervezzük, s december 16-án hiánypótló előadásként krimit láthat a kaposvári közönség, Agatha Christie Egérfogóját. Március 10-én mutatjuk be a Kölcsönlakás című vígjátékot, majd következik a kamaradarab április 7-én, a Baba Chanel című tragikomédia. Régi adósságát törleszti a színház Kerékgyártó István Rükverc című kaposvári történetével, a tantermi előadás pedig Robert Williams Luke és Jon-ja lesz. A társulatból nem távozik senki, jön viszont Szőke Richárd és Zsíros Linda.

A tervezett színházfelújítással kapcsolatosan kérdésre válaszolva Rátóti Zoltán azt mondta: egyelőre nem tudni, hogy költözik-e színház vagy sem. Annyi azonban bizonyos, úgy készül valamennyi darab, hogy ha költözni kell, az Együd kulturális központ színpadára is adaptálható legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!