intermodális csomópont

2017.08.10. 15:09

Összekötik a Donnert a belvárossal

Két éven belül teljesen megújul a vasútállomás környéke és sokkal egyszerűbbé válik a közlekedés a városrészben. Ezt eredményezi ugyanis az újonnan megépülő Kaposvári Közlekedési Központ, amelyre a kormány 17,7 milliárd forintos támogatást biztosít. A kormánydöntésről Szita Károly, polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be.

Koszorus Rita

Várhatóan szeptemberben kiválasztja a beruházó – a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) – a kivitelezőt és jövő tavasszal megindulhatnak az építési munkálatok is. Így a kaposváriak és a somogyi megyeszékhelyre érkezők 2019. év végén már teljesen új körülmények között közlekedhetnek.

– Minden ilyen beruházás azt a célt szolgálja, hogy valamennyi kaposvári lakos jobban élhessen és még jobban érezhesse magát a városunkban – mondta Szita Károly.

A városvezető hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően tisztább lesz a város levegője, biztonságosabb lesz a közlekedés és egyszerűbb.

Patak Norbert, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a jelenleg használatos gyalogos felüljárót lebontják és egy vadonatújat építenek a helyére, amelyen kerékpárral is közlekedhetünk majd. – Összekötjük a belvárost a Donnerrel – fogalmazott a szakember. – A távolsági buszállomás elköltözik jelenlegi helyéről és az út túloldalára kerül, a helyközi pályaudvar mellé.

Itt lesz egy közös peron a vasúttársasággal, ezen keresztül az átszálló kapcsolatot is biztosítani tudják. 94 darab parkolóhelyet alakítanak ki a Csík Ferenc sétány északi oldalán, s attól északra a vasút és az út között épül egy kerékpáros és egy gyalogos új járda.

A MÁV épület nyugati oldalán is parkoló lehetőséget biztosítanak az autóval érkezőknek, illetve körforgalmakat is építenek. Ezek a Hársfa, a Baross és a Béla király utcák kereszteződésében, a Béla király utca és a Csík Ferenc sétány csatlakozásánál, valamint a Baross utca és a Dózsa György utcák találkozásánál csomópontjánál kapnak helyet.

Az intermodális csomópont a Modern város program keretében épül meg, s a magyar nagyvárosok közül Kaposváron elsőként kezdődhet meg az építkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!